Butikksjef om ny turtrend: – Det er hengekøyekrise

Ifølge sportsbutikker landet over har det vært en eksplosjon i salget av hengekøyer. Samtlige butikker E24 har vært i kontakt med har mangedoblet salget fra fjoråret – og sliter med å møte etterspørselen. 

HØYT HENGER DE ... Bildet er fra sykkel-VM i Bergen tidligere i år. Butikksjefen på Intersport Lillehammer sier til E24 at folk stadig forsøker å finne ekstreme steder å henge køyene sine.
Publisert: Publisert:

Skal vi tro sportsbutikkene og produsentene, har en solfylt sommer og ankomsten av en global trend ført til eksplosjonen.

Butikkene E24 har kontaktet opplyser om at de har solgt hengekøyene i flere år, men at salget ikke har tatt av før denne sommeren.

Michael Stolic, butikksjef på Intersport Lillehammer, trekker frem at folk kjøper gjerne køyene i håp om å legge ut bilder fra turene sine.

– Det dukker stadig opp bilder på Instagram. Folk liker å reise på tur med hengekøyene, da de er lette å ta med seg og kan henges opp på spennende plasser – dess sykere sted, dess bedre, sier han til E24.

Tidligere i år hadde Intersport Lillehammer nattåpent. Der hadde hengekøyene vært bestselgere.
– Den dagen sprutet det ut hengekøyer. Vi solgte et sted mellom 70–90 køyer. Det ble faktisk dragkamp mellom to kunder for å kapre den siste vi hadde.

Bildet er fra Instragramkontoen til Pål Martin Tvete. Tvete er kunde hos Intersport Lillehammer og er en av dem som tagger butikken i bildene hans.

Stolic forteller E24 onsdag at de har solgt ut hele lageret sitt av enkelt- og dobbeltkøyer, og at de bare er noen få King-Size igjen.

– Vi har nå solgt disse i fem år, og salget har ikke vært stort tidligere. Nå har salget firedoblet seg mot samme periode i fjor, og vi er tomme. Vi har sendt ut køyer over hele landet for å mette etterspørselen – det er snakk om en køyekrise.

Ticket To The Moon

Intersport Lillehammer selger bare hengekøyer fra merket Ticket To The Moon.

Tor Olav Berg, kategoriansvarlig for fjell i Oslo Sportslager, forteller E24 at det er hengekøyene fra dette merket som er mest populære.

– Vi selger hengekøyer fra merkene Sea to Summit, Amazonas og Ticket To The Moon. Ticket To The Moon virker for å være originalen, og det er denne som selges ut først.

Da det er sagt, har køyer fra både Sea to Summit og Amazonas også vært utsolgt, men dette er etter Ticket To The Moon har vært utsolgt en liten stund, sier han til E24.

Han trekker også frem at prisen på produktene til Ticket To The Moon er gode.

– Køyene til Ticket To The Moon koster fra 500 kroner og over. Det er begrenset hvor mange som vil betale rundt 2.000 for mer avanserte køyer.

DNT selger også hengekøyer fra merket. De ble utsolgt på rekordtid.

– Vi doblet salget og ble utsolgt på fem dager. Interessen har økt relativt stabilt tidligere i år. Det er først i år det har eksplodert, sier Anders Opdal Zachrisen fra turinfo i DNT.

Dette er bildet av flaggskipsmodellen til Amok. Designet gjør at man kan ligge helt flatt.

Norsk vekst

Mikkel Haslum er medgründer i det norske selskapet Amok Equipment.

Han mener at nordmennene kaster seg på en global køyetrend.

– Vi har tidligere vært gjennom en enorm vekstperiode, særlig i det tyske og amerikanske markedet. Salget i Norge har tidligere vært lavt, men nå utgjør den norske virksomheten hele 50 prosent av omsetningen vår, sier han til E24.

Haslum forteller E24 at salget på hengekøyer i Norge var på 854 for hele 2017. Hittil i år har de overgått hele fjoråret, med et salg på 946 køyer.

Det ser også ut til at de kommer til å selge mer utenfor Norge enn de gjorde i fjor. Hittil i år har de solgt 776 øyer, mens de for hele fjoråret solgte 1070.

Produsenter som Ticket To The Moon leverer det Haslum kaller hengekøyer avvarianten gathered-end. Dette er hengekøyer som festes i to punkter, og former seg som en banan når man legger seg i de.

Han mener at disse køyene er godt egnet for å slappe av i og henge opp på steder som parker. Amok spesialiserer seg på å lage profesjonelle hengekøyer som er litt dyrere og egner seg til å sove i.

– Vi har også en gathered-end, men vår spesialitet er de mer komfortable sove-køyene, sier Haslum.

Han forteller videre om at det har oppstått etterspørsel etter køyer som er tilpasset de over 190 centimeter. De skal lansere et produkt for det kommende August.

– Vi kommer nå med en XL-modell, slik at de som er opptil 210 centimeter høye også kan kose seg på tur.

Les også

Sport 1 kjøper Löplabbet

Les også

Rekordsalg av vifter i sommervarmen

Les også

Flere G-sport-butikker bytter navn til Intersport

Publisert:

Her kan du lese mer om