Netflix truer med å forlate Georgia etter hvis ny abortlov blir vedtatt

Seriehitene «Ozark» og «Stranger Things» går en usikker fremtid i møte dersom den nye abortloven i Georgia blir virkelighet i 2020.

FILMET I GEORGIA: Den populære Netflix-serien Stranger Things er spilt inn i delstaten Netflix nå vurderer å boikotte, etter et lovforslag som kan forby abort etter sjette uke.

Foto: Mario Anzuoni Reuters
  • E24
Publisert:,

Strømmekjempen filmer seriene i den amerikanske delstaten. Det vil de fortsatt gjøre mens de jobber mot den nye abortloven.

Men selskapet vil «revurdere hele investeringen i Georgia» dersom loven trer i kraft. Det opplyser Netflix’ innholdssjef Ted Sarandos i en uttalelse, ifølge Wall Street Journal.

Les også

Eier langt mer enn «Game of Thrones»: Her er Oljefondets film- og TV-aksjer

Tidligere denne måneden undertegnet den republikanske guvernøren Brian Kemp et lovforslag som forbyr abort etter at fosterets hjerteslag kan registreres, noe som kan være så tidlig som seks uker ut i svangerskapet.

Det er før mange kvinner i det hele tatt vet at de er gravide.

Netflix var den første store aktøren som offentlig gikk ut mot lovforslaget, men siden har Disney fulgt etter.

– Jeg tror mange som jobber for oss ikke vil fortsette arbeidet der, og vi vil være nødt til å høre på ønskene deres i den saken. Akkurat nå følger vi svært nøye med på det, sier Disney-sjef Bob Iger til Reuters.

Selskapet har spilt inn storfilmer som «Black Panther» og «Avengers: Endgame» i delstaten.

Motstandere som American Civil Liberties Union har sagt at de vil kjempe mot loven i retten, og flere skuespillere og produsenter har sagt at de ikke vil jobbe i delstaten dersom loven trer i kraft, skriver WSJ.

Film- og TV-produksjon er viktig for Georgia. Industriens økonomiske bidrag til delstaten var i 2018 på rundt 9,5 milliarder dollar, tilsvarende 83,2 milliarder kroner, da 455 produksjoner fant sted det året.

Her kan du lese mer om

  1. Netflix

Flere artikler

  1. Strømmekampen tilspisser seg: Disney forbyr Netflix-annonser

  2. Bedre resultat enn ventet fra Netflix - forventer svakt andrekvartal 

  3. Netflix-optimisme etter svakt år på børsen

  4. Annonsørinnhold

  5. Eier langt mer enn «Game of Thrones»: Her er Oljefondets film- og TV-aksjer

  6. Netflix drar inn færre brukere enn ventet