USAs gransking vil undersøke Facebooks anskaffelse av Instagram

GERARD JULIEN / AFP
  • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Mark Zuckerberg har for første gang signalisert at kampen om kartellforebygging med amerikanske konkurransemyndigheter (FTC) er i sammenheng med selskapets kjøp av Instagram.

– Mange av de kartellforebyggende spørsmålene kommer til å handle om anskaffelsen av Instagram, sa Zuckerberg til investorer, skriver NBC News.

Zuckerbergs merknader antyder at han har til hensikt å slå tilbake mot FTCs kartellforebyggende innsats ved å hevde at Instagram, som bare hadde 30 millioner månedlige brukere i 2012, var et tillegg for Facebook og ikke nødvendigvis en direkte konkurrent.

– På noen måter betraktet vi Instagram som en konkurrent, men vi har alltid tenkt at den bedre måten å tenke på Instagram var at det komplementerte Facebook, sa Zuckerberg i samtalen.

Facebook-grunnleggeren vil også understreke at Facebook jobbet med sin egen Facebook-kamera-app på da de kjøpte, og at Instagram bare vokste til å bli så kraftig fordi den ble en del av Facebook.

Åpnet gransking av Facebook

Flere delstater har gått sammen om å etterforske sosiale medier-kjempens dominans, og hvorvidt Facebook har hindret konkurranse.

Delstatsadvokaten i New York, Letitia James, opplyste at hun formelt startet en kartellforebyggende gransking (antitrust-gransking) av Facebook.

– Selv den største sosiale medier-plattformen i verden må følge loven og respektere forbrukere. Jeg er stolt av å lede en tverrpolitisk koalisjon med delstatsadvokater i å undersøke om Facebook har hindret konkurranse og risikert at brukere rammes, skrev James i en melding, og fortsatte:

– Vi vil bruke hvert eneste etterforskningsmiddel vi har tilgjengelig for å fastslå hvorvidt Facebooks handlinger har truet forbrukerdata, redusert kvaliteten av forbrukernes valg eller økt prisen på annonsering.

Facebook-grunnleggeren vil forsvare handlinger under gransking
Les også

USA har formelt startet gransking av Facebook

Les også:

Les også

Facebook leverer sterke tall – aksjen stiger

Les også

FBI-sjefen: Facebook kan bli plattform for overgripere

Flere artikler

  1. USA har formelt startet gransking av Facebook

  2. Instagram vil kreve at brukere oppgir fødselsdato

  3. Facebook leverer sterke tall – aksjen stiger

  4. Annonsørinnhold

  5. FBI-sjefen: Facebook kan bli plattform for overgripere

  6. Disse appene ble lastet ned mest i år