Avis: XXL-butikk ødela nye klær verdt tusenvis av kroner

Ifølge Aftonbladets avsløring skal ansatte ved sportskjeden XXL i Sverige ha ødelagt nye klær istedenfor å sende de til veldedighet. – Det går helt imot vår policy, sier den svenske XXL-sjefen.

Publisert:

Svenske Aftonbladet har funnet ødelagte klær og sko for flere tusen kroner i en søppelcontainer utenfor en XXL-butikk.

Avisen har publisert bilder som viser at de nye varene har blitt strategisk klippet i stykker, slik at klærne ikke kan brukes eller sendes til veldedighet.

Aftonbladet beskriver blant annet bukser og jakker som er kuttet opp, og en sykkelvogn som er skåret opp på sidene med ødelagte hjul.

Les på E24+

Børskommentar: Er det ikke nettopp nå man bør kjøpe PGS-aksjen?

Ellers skal det ikke ha blitt funnet noen feil på varene.

– Forferdelig

En tidligere ansatt i en av XXLs butikker sier til avisen at man også ødela klær i butikken vedkomme jobbet ved.

– Det ble kastet helt nye klær og sportsartikler i mengder. For eksempel hockeymål, sko og hjelmer. Forferdelig at disse tingene ikke kunne doneres til barn ute i forstedene eller lignende, sier den tidligere ansatte til avisen.

Johan Ljung, XXLs fungerende sjef i Sverige, sier til avisen at opplysningene ikke samsvarer med deres retningslinjer.

Les også

XXL-gründer Øivind Tidemandsen vil ha 80 millioner for Bygdøy-luksus

– Dette gjør meg overrasket. Åpenbart har rutinene ikke blitt fulgt. Og klær bør definitivt ikke kastes i brennbart avfall. Det går helt mot vår policy, sier Ljung.

I hardt vær

Sportskjeden i Sverige har tidligere vært i hardt vær.

Ifølge tidligere ansatt skal ansatte ved XXLs sportsbutikk i Stockholm ha blitt straffet med armhevinger dersom de ikke innfridde salgsmål eller kommet for sent til møter.

– Når sjefen fortalte meg om armhevingene, tok jeg det som en vits. Men allerede den andre dagen på arbeidsplassen ble jeg oppfordret til å gjøre pushups fordi jeg kom tre minutter for sent til morgenmøtet, sa den tidligere XXL-ansatte Jennifer Mellgren til SVT.

Les også

XXL-aksjen opp 20 prosent: Fond tror det vil ta to-tre år å snu XXL

Publisert:

Her kan du lese mer om