VG: Norges Bank vil undersøke Slyngstads USA-reise

Nicolai Tangen betalte hotell, opphold og flyreisen hjem da avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad deltok på Tangens USA-seminar i fjor, fem måneder før han selv ble utnevnt til sjef i oljefondet.

Nicolai Tangen (på storskjerm til venstre) presenteres som ny sjef for Statens pensjonsfond utland, også kalt oljefondet 26. mars i fjor. Avtroppende leder for fondet, Yngve Slyngstad (t.h.).
Tangen-ansettelsen
  • NTB
Publisert:

Lørdag kveld varsler Norges Bank at de vil undersøke om reisen oljefondssjef Yngve Slyngstad var med på i november i fjor, var i tråd med bankens etiske regelverk, melder VG.

– Yngve Slyngstad har redegjort for at han ble invitert som ledd i bankens virksomhet. Slyngstad peker på at han skulle ha tatt rutefly hjem dekket av Norges Bank. Norges Bank vil nå gå igjennom reisen for å se til at den blir behandlet i tråd med bankens etiske regelverk, sier styreleder Øystein Olsen i Norges Bank i en kommentar formidlet til VG.

Avisen skrev tidligere lørdag om et seminar Tangen arrangerte ved sitt gamle universitet i Pennsylvania i november i fjor. Tangen, som i mars ble presentert som Oljefondets nye sjef, fløy inn gjester i to privatfly.

Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad var invitert som gjest og innleder på seminaret. Tangen dekket kostnadene for hotell, mat og drikke og underholdning i tre dager, samt hjemreise på businessklasse.

Slyngstad kunngjorde sin avgang 30. oktober, få uker før Tangen-seminaret 14. til 17. november i fjor. 26. mars offentliggjorde Norges Bank at Tangen skal overta etter Slyngstad.

Les også:

Les også

Oljefondets nye sjef brukte millioner på USA-tur for norske samfunnstopper

Les også

Påtroppende Oljefond-sjef beklager uttalelse om arv

Les også

Milliardæren bak den omdiskuterte kunstsiloen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Tangen-ansettelsen
  2. Yngve Slyngstad
  3. Norges Bank
  4. Nicolai Tangen

Flere artikler

  1. Slyngstad kan ha brutt Norges Banks etikkregler da han lot Tangen spandere

  2. Slyngstad: Var ikke klar over at Tangen var kandidat til lederjobben

  3. Nicolai Tangen avviser at eliteseminaret var smøring

  4. Spørsmålene Øystein Olsen må svare på om Tangen-ansettelsen

  5. Slyngstad er lei seg for manglende dømmekraft