Nasjonalt mål om meir norske grønsaker, men då må forbrukarane styra unna billig import

90 prosent av matjorda i Rogaland er dekt av gras. Forskarar meiner mykje av denne jorda er godt eigna til grønsakproduksjon. Men då må forbrukarane visa vilje til å betala meir for å få norske varer.

– Eg ser ikkje på det som konkurranse, men heller som ein sjanse til å få fleire kollegaar som kan gjera kvarandre gode, seier Jone Wiig som håper på fleire grønsakbønder i fylket.
Les hele saken med abonnement
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Startar arbeidsdagen 03.00 for å kjempa mot dei store matleverandørane

  2. Landbruksministeren strammar inn jordvernet: – Skulle ønskt eg kunne gå lenger

  3. Fleire investerer i tilleggsnæringar: Bondebrør satsa på kjøtskjering

  4. Vil vurdera innstramming av jordvernmål

  5. Ny kalkulator skal gje meir klimavenleg norsk mat

  6. 30.000 geiter blir kasta, men her går salet av kjøt unna