Stordalen: – Kommer ikke unna oppsigelser

Hotellkongen Petter Stordalen kommenterer corona-krisen i en video på Instagram etter at Nordic Choice sendte ut varsel til ansatte.

Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Eivind Bøe
  • Nora Rydne
Publisert:,

– Dessverre så kommer vi ikke utenom permitteringer og oppsigelser. Det er ikke en beslutning vi vil ta, det er en beslutning vi må ta, sier Petter Stordalen i en Instagram-video.

Stordalens hotellkjede Nordic Choice må kutte kostnader som følge av reise- og møterestriksjonene som er innført for å begrense coronasmitte.

«Hotellkonsernet holder fortsatt åpent på de aller fleste hotellene, men belegningsgraden er sunket til under ti prosent», heter det i en melding fra selskapet.

Selskapet har allerede permittert eller nedbemannet rundt 3.000 ansatte i Norge og Danmark, mens det går mot rundt 4.500 ansatte som berøres i Sverige.

– Restriksjoner vi nå opplever knyttet til reiseliv og møteplasser som følge av coronaviruset medfører tilnærmet lik null inntekter på hotellene våre. Den brutale medisinen er å redusere personalkostnader og redusere ansatte, sier Stordalen i videoen.

– Dramatiske dager

Nedbemanningene skjer i tråd med lovverket i de ulike landene, noe som gjør at man må benytte både permitteringer og oppsigelser.

– Da Sverige varslet at de ville innføre en permitteringsordning, håpet vi den ville være i tråd med den norske modellen. Dessverre er den ikke god nok til å redusere kostnadene i så stor grad som den økonomiske situasjonen i selskapet krever, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice i meldingen.

Stordalen sier at han hadde håpet at han aldri skulle trenge å legge ut videoen.

– Men jeg har behov for å dele med dere hva som skjer i disse dramatiske dagene for bransjen vår og ikke minst for de ansatte i bransjen vår, sier Stordalen.

– Mest ekstreme situasjon i historien

Stordalen sier at de har vært gjennom mange tøffe tak i disse 30 årene, men har aldri hatt en krise som dette.

– Dette er uten tvil den mest ekstreme og den mest alvorlige situasjonen reiselivsbransjen har opplevd gjennom historien, og det er uten tvil den mest ekstreme og alvorlige situasjonen jeg har opplevd som forretningsmann, sier Stordalen.

– Det er derfor vi har tatt kontinuerlig og alle nødvendige grep i våre virksomheter for at vi skal komme gjennom krisen på best mulig måte. Vi jobber med bankforbindelser, samarbeidspartnere, leverandører, kunder, gårdeiere og myndigheter for å ivareta så mange arbeidsplasser som mulig, sier Stordalen.

Det har ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Petter Stordalen eller ledelsen i Nordic Choice.

– Ingen videre kommentar, skriver pressekontakt Geir Økland i Nordic Choice i en sms.

Her kan du lese mer om

  1. Petter Stordalen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Petter Stordalen om coronakrasjen: – Et stort svart hull

  2. Stordalens hotellkjede vurderer kutt etter halvering av bestillinger

  3. Nordic Choice permitterer minst 7.500 ansatte i Norden

  4. Annonsørinnhold

  5. Hvorfor skal staten redde Petter Stordalen? 

  6. Taper 250 millioner i måneden