600 tonn lam på fryselager før slaktesesongen

Det ligger nær 600 tonn lammekjøtt på reguleringslager ved inngangen til slaktesesongen. Det er tre ganger mer enn samme tid i fjor.

STORE LAGRE: Det er mye sau i Norge, men lammekjøtt hoper seg opp på lager.

Foto: Øyvind Nordahl Næss VG
Publisert:

I fjor på denne tiden av året lå det 174 tonn lam på reguleringslager, i år ligger det 594 tonn på lager, skriver Nationen.

– Det hadde vært ønskelig at lageret var nær tomt på denne tiden. Lageret er et resultat av tidligere års overproduksjon, og det er litt mer kjøtt på lager nå enn ventet i prognosen, sier prognosesjef Leif Sørensen i Nortura til avisen.

Sørensen sier det kan bli vanskelig å selge kjøttet som er på fryselager på grunn av tilgang på ferskt kjøtt nå som slaktesesongen starter i september. Han sier etterspørselen ikke er stor nok.

Norturas prognose er at det skal bli slaktet sju prosent færre lam i år enn i fjor. Til tross for nedgang ser det ventede salget ikke ut til å ta unna mengden som kommer. Dermed risikerer mengden kjøtt på lager å vokse.

– Vi jobber for fullt med å få opp salget, men salget ser ut til bli litt for lite mot de prognoserte tilførslene, sier fagsjef for småfe Finn Avdem i Nortura til Nationen.