Lerow melder oppbud – inntil 70 ansatte rammes

Danske Bank har sagt opp det finansielle engasjementet med selskapet, og derfor må Lerow melde oppbud, skriver daglig leder i en e-post til de ansatte.

Anlegget i Kjerringvåg, Hitra.

Lerow
Publisert:,

Bedriften Lerow, som tilbyr service for oppdrettstjenester, sendte i forrige uke ut en e-post der de ansatte fikk beskjed om at selskapet melder oppbud.

Det skriver lokalavisen Hitra-Frøya.

«Det har vært gjennomført jevnlige dialogmøter med bankforbindelse om status og utvikling i selskapet senere tid for å finne løsninger. Driften har vært preget av bla. finansielle forpliktelser. I stedet for et samspill om løsning har Danske Bank valgt å sende selskapet oppsigelse av finansielt engasjement i Danske Bank og på grunnlag av dette må Lerow meddele oppbud», skriver daglig leder og eier Hallgeir Bremnes i e-posten avisen har fått tilgang til.

nettsidene skriver selskapet at de har 70 ansatte, i tillegg til ni servicefartøy. I årsregnskapet for 2018 fremkommer det imidlertid at de har sysselsatt 15 årsverk.

Videre skal de ansatte i e-posten bli bedt om å møte på jobb frem til konkursåpningen, og til bostyrer tar kontakt.

Ifølge tall fra Brønnøysundregistrene hadde selskapet et underskudd på 4,6 millioner kroner i 2018, og økte med det underskuddet fra året før på 1,7 millioner kroner.

Lerow ble etablert sammen med Lerøy Midnor og HIB Holding i 2006 for å betjene Lerøys oppdrettsanlegg. Lerow kjøpte ut Lerøy i 2013, og er nå et av 15 selskap i Bremnesgruppen.

Lerow melder oppbud (bak betalingsmur)

Les også:

Les også

Sportskjeden Gresvig slår seg konkurs

Les også

Bokhandelkjeden Notabene konkurs