Kampen om luften

Flyselskap tester senger i økonomiklasse på lange turer

Før jul begynte Air New Zealand med spiselige kopper. Nå skal passasjerene som har betalt minst også få en seng å sove i.

Air New Zealand
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

I businessklasse på fly er det nær sagt standard med seter som kan legges ut som en flat seng under lengre flyvninger. Bak i kabinen er derimot standarden vært at man får klare seg med å legge setet noe tilbake.

Det vil et newzealandsk flyselskap nå gjøre noe med.

Når Air New Zealand i oktober starter opp en ny rute mellom New York og Auckland, går flyselskapet også i gang med en test av senger for passasjerer i økonomiklasse.

Tjenesten har fått navnet «Economy Skynest», og er ifølge selskapet et direkte svar på problemet med at vanlige passasjerer ikke får muligheten til å strekke ordentlig ut på lange flyreiser.

Sengeavdelingen vil få plass til seks passasjerer, hvor sengene vil bli plassert i to høyder av tre senger. Hver seng vil være to meter lang og 58 centimeter bred, opplyser selskapet.

Det er planlagt at hver seng skal være utstyrt med pute, teppe, laken og øreplugger, i tillegg til forheng og lys til å sove i.

I første omgang skal «Skynest» testes kun på den nye flyvningen mellom New York og Auckland, som vil ha en flytid på over 17 timer. Tilbudet vil etter en prøveperiode bli vurdert utvidet til flere ruter.

Air New Zealand er kjent for å gå sine egne veier. Før jul begynte selskapet å servere kaffe og te i spiselige kopper laget av biscotti (italienske kjeks) med vaniljesmak. Målet med de nye koppene var å kutte ned på engangsbruk for ås ikre et mer bærekraftig forbruk.

Flyselskapet er regnet som det beste i verden av australske AirlineRatings.

Pressemeldingen fra flyselskapet

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Air New Zealand
 3. Flyselskaper
 4. New Zealand
 5. Fly
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Vil fjerne krav til flyselskapene på grunn av coronaviruset

 2. Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem

 3. SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene

 4. Annonsørinnhold

 5. Widerøe kutter bakkemannskap i Stavanger og Haugesund

 6. Flere flyselskaper varsler nye kutt