Rekordmåned for Flyr

Flyselskapet hadde 260.500 passasjerer i juli. Flyanalytiker kaller juli for en knallmåned for det norske selskapet.

Flyr gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flyvningene sine i juli.
Publisert:

Juli ble en rekordmåned for det norske flyselskapet Flyr, med totalt 260.500 passasjerer.

Det kommer frem i en fersk trafikkoppdatering fra selskapet.

– Juli har vært preget av stor reiselyst med mange helt fulle fly til våre reisemål ved Middelhavet og europeiske storbyer, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr i en melding.

– Mange har også valgt å reise med oss innad i Norge. Vi vil takke alle de 260 500 gjestene som har valgt å reise med oss i juli, og ser fram til å ønske velkommen om bord igjen snart, enten de skal på storbyweekend i Paris, på langtidsferie til Malaga eller besøke venner og familie i Tromsø eller Kristiansund, fortsetter hun.

Til sammenligning fløy 203.200 passasjerer med det norske flyselskapet i juni.

Påvirket av flyplassproblemer

Flyr hadde i gjennomsnitt 10 fly i drift i juli. Fyllingsgradet var på 92,3 prosent, og enhetsinntekten økte betydelig i juli måned.

Det norske selskapet gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flyvningene denne måneden. Kun to flyvninger ble innstilt, ifølge Flyr.

Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr, kan se tilbake på en sterk måned for flyselskapet.

Punktligheten til flyselskapet var på 54,2 prosent i forrige måned, hvorav 91,3 prosent av flygningene landet mindre enn en time forsinket.

Punktligheten i juli ble betydelig påvirket av mannskapsmangel på en rekke flyplasser i Europa, samt kapasitetsbegrensninger i luftrommet i Europa, skriver selskapet i trafikkoppdateringen.

Billettinntekter per fløyet passasjerkilometer (yield) havnet på 0,71 kroner, mens enhetsinntekten (PASK) for juli landet på 0,68 kroner.

Les også

Tidligere Norse-topp går til Flyr

– Knallmåned

– Det er en knallmåned for Flyr. I juli hadde de billettinntekter på 279 millioner kroner. Det er nesten dobbelt så mye som i juni. Dette kommer godt med i en slunken flykasse, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til E24.

Elnæs omtaler juli-tallene som særdeles sterke. Han viser til at Flyr har hatt et stor forbruk av kapital siden selskapet startet opp og at tallene for juli er svært positive nyheter for selskapet. Men, at det er vanskelig å spå hvordan etterspørselen blir utover høsten.

JULI: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs kaller juli for en knallmåned for Flyr.

– Det blir spennende å se om Flyr klarer å få med seg de nye passasjerene fremover inn i høsten og vinteren, og om markedet merker seg tallene selskapet leverer nå, sier han.

At Flyr har fått drahjelp av SAS-hjelpen, er Elnæs ikke i tvil om.

– Samtidig har de truffet bra på destinasjonene sine og har fløyet mye ned mot Middelhavet.

Nytt fly

Flyr mottok i slutten av måneden ytterligere et fabrikknytt fly av typen Boeing 737 MAX 8, fremgår det av oppdateringen.

Flyet skulle egentlig vært levert til selskapet 29. juni, men etter forsinkelser fra flyfabrikken Boeing ble leveringen utsatt. Årsaken til forsinkelsen var leveranseproblemer til Boeing på grunn av coronapandemien.

Flåten består nå av totalt 11 fly, med en gjennomsnittsalder på ca. 5 år. Ved utgangen av juli har Flyr 41 årsverk per fly.

Selskapet venter leveranse av sitt 12. fly i flåten i august.

Les også

2,2 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli

Les også

Widerøe: Tjente mellom 15 og 20 millioner kroner på SAS-streiken

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om