Tidligere direktør i konkursrammet dansk rederi tiltalt for svindel

Tidligere direktør for et datterselskapet av OW Bunker-konsernet, Lars Møller, er tiltalt for gigantsvindel. 

Det danske rederiet OW Bunkers gikk konkurs i 2014.
Publisert: Publisert:

OW Bunker var blant verdens største selskaper innen salg av drivstoff til shippingnæringen. Selskapet gikk konkurs 2014 etter en gigantisk svindel i Dynamic Oil Trading, ett datterselskap i Singapore.

Nå har Særlig Økonomisk og Internasjonal Kriminalitet (SØIK), tilsvarende norske Økokrim, reist tiltale mot tidligere direktør Lars Møller i Dynmaic Oil Trading for omfattende svindel av 800 millioner danske kroner, skriver Business.dk.

Saken omhandler at Dynamic Oil Trading ifølge anklagen ga kreditt på 800 millioner danske kroner til en oljekunde i Singapore, Tankoil, som var kommet i økonomisk uføre. Den 5. november 2014 dukket den nå tiltalte Møller opp på OW Bunkers hovedkontor og fortalte at Tankoil ikke kunne gjøre opp for seg. To dager senere gikk OW Bunkers konkurs.

Konkursen i det danske rederiet førte også til at datterselskapet Bergen Bunkers gikk konkurs.

– En konkurs er nok det beste som kan skje. Veldig mye er uklart rundt det juridiske, men det beste for både kunder og leverandører er at man kommer under skifterettens beskyttelse, sa administrasjonssjef Øyvind Fagerli i Bergen Bunkers i 2014 til Bergens Tidende.

– Tiltalt

SØIK opplyser at de ikke vil åpne straffesaker mot andre i OW Bunkers toppledelsen.

– SØIK har besluttet på bakgrunn av etterforskningen at det ikke er grunnlag for å innlede strafferettslig forfølgelse av andre i ledelsen eller andre fra det danske morselskapet OW Bunker A/S, sier assisterende statsadvokat Niels Vejlby Hansen.

Les også

Dansk selskap utsatt for gigantsvindel

– Etter OW Bunker-konsernets konkurs i November 2014 har SØIK undersøkt forholdene i og rundt OW Bunker-konsernet. Etter en omfattende og komplisert etterforskning er tidligere direktør blitt tiltalt, sier Niels Vejlby Hansen.

– Uskyldig

Straffesaken vil bli brakt inn for domstolen i Aalborg. Det er ennå ikke bestemt når straffesaken skal begynne.

Ifølge Møllers advokat stiller hans klient seg uforstående til tiltalen og sier seg selv uskyldig.

– OW Bunkers har vært informert hele tiden, men min klient har fått skylden, sier advokat Arvid Andersen til business.dk.

Les også

Anklages for bedrageri etter milliardkollaps

Les også

Dansk rederikonkurs etterlater skip og mannskap til sjøs

Les også

Dansk shippingselskap konkurs etter gigantsvindel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om