Tre norskeide kontoer sperret etter Panama-granskning

Tre av de 68 blokkerte Nordea-kontoene tilhører stråselskaper som eies av en eller flere norske statsborgere. Kundene mistenkes for skatteunndragelse etter avsløringene i Panama Papers.

STENGER NORSKE KONTOER: Tre av kontoene som Nordea har stengt etter den interne granskningen tilhører stråselskaper eid av en eller flere nordmenn.

Foto: Bob Strong Reuters
  • NTB
Publisert: Publisert:

Nordeas kommunikasjonssjef Emma Rheborg sier til Klassekampen at banken nå skal undersøke om norske statsborgere kan ha gjort seg skyldige i skatteunndragelse.

– Vi skal se nærmere på de norske statsborgernes kontoer, og om vi finner at det kan ha skjedd lovbrudd, så vil vi rapportere dette til de relevante norske myndigheter, sier Rheborg.

68 kontoer stengt

Onsdag presenterte Nordea konklusjonen etter en intern gransking av banken. Bankkontoene til 68 av selskapene de administrerer ble sperret etter granskningen.

Den interne Panama-granskningen slår også fast at behandlingen av kundeforholdene i Nordeas Private Banking-avdeling ikke fulgte interne retningslinjer.

Det var nåværende styreleder i Telenor, Gunn Wærsted, som hadde ansvar da retningslinjene ikke ble fulgt.

Undersøkte 129 kontoer

I alt 129 såkalte offshorestrukturer som enten er administrert av advokatfirmaet Mossack Fonseca eller hadde kontor i Panama ble undersøkt i Nordeas interne granskning. De forvaltet til sammen en kapital på 216 millioner euro.

Les også

Retningslinjer brutt på Wærsteds vakt

Les også

Nordea sperrer 68 kontoer etter Panama-granskning

Les også

2.000 milliarder forduftet etter Panama Papers

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Nordea
  2. Bank
  3. Panama papers
  4. Luxembourg

Flere artikler