Widerøe og Finnair utvider samarbeidet: Får tilgang til ni nye ruter

Flyselskapet Finnair fortsetter å vokse, hovedsakelig på grunn av en kraftig trafikkvekst fra Østen. Nå utvider selskapet samarbeidet med Widerøe i en codeshare-avtale for å nå ni nye destinasjoner i Norge.

BLIR OGSÅ EN WIDERØE-FLIGHT: Widerøe setter inn en av sine nye Embraer E2-190-fly på rutene mellom Helsinki, Tromsø og Bergen som de opererer på vegne av Finnair. Med det utvidede samarbeidet blir disse rutene også kodet som Widerøe-flighter.

Foto: Marius Lorentzen E24
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Som E24 tidligere har omtalt planlegger flyselskapet Finnair å øke kapasiteten sin enda mer i år enn i fjor, da de økte kapasiteten med 10 prosent.

For å ta unna alle de reisende som kommer inn til Helsinki fra Asia, må selskapet også utvide kapasiteten fra Helsinki og videre til europeiske destinasjoner.

Nå utvider de samarbeidet med norske Widerøe gjennom en codeshare-avtale, noe som fører til at Finnair-nettverket utvides med ni nye destinasjoner i Norge. Rutene flys av Widerøe, men får også en Finnair-kode slik at man kan fly dem med en billett solgt av Finnair.

– Dette er ikke minst gode nyheter for norske reisende som nå får både flere og bedre forbindelser til våre 19 destinasjoner i Asia, våre syv i Nord-Amerika og over hundre destinasjoner i Europa, sier Robert Lönnblad, Skandinavia-sjef i Finnair, i en pressemelding.

Robert Lönnblad, Skandinavia-sjef i Finnair

Foto: Finnair

– Norden øker i popularitet, spesielt blant asiatiske reisende, og Norge med sine historiske attraksjoner og mektige landskap er et populært og eksotisk reisemål for utenlandske turister, sier Lönnblad videre.

Endringene i samarbeidet betyr at Finnair-passasjerer allerede fra 15. mai kan fly videre fra Finnairs Oslo-fly til Ørsta-Volda, Leknes, Svolvær og Stokmarknes med Widerøe. Fra Stokmarknes kan man fly videre til Tromsø og Kirkenes, mens man fra Bergen kan fly videre til Molde, Kristiansund, Bodø, Tromsø og Billund i Danmark.

Les også: Dette Widerøe-flyet vil du ikke se i Oslo

Widerøe-fly fra Helsinki får Widerøe-kode

Det utvidede samarbeidet innebærer også at Finnairs to ruter fra Helsinki til Tromsø og Bergen også skal kodes som Widerøe-flighter.

Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe

Foto: Widerøe

Widerøe har valgt å leie ut en av sine tre første nye jetfly fra Embraer til Finnair for disse rutene. Rutene driftes altså med Widerøe-fly og -mannskap allerede i dag, men nå blir de altså også kodet med Widerøe. Det betyr at Widerøe også kan selge billetter på rutene.

Kommersiell direktør Christian Skaug i Widerøe sier at distribusjonen deres øker betraktelig når Finnair-kunder kan booke seg direkte inn på Widerøe-ruter gjennom det finske flyselskapet.

– Det nye samarbeidet med Finnair gir oss en fantastisk mulighet til å styrke både vår egen posisjon, og ikke minst den norske turistindustrien. Et av våre viktigste fokusområder er å bringe Lofoten ut til resten av verden, for ikke å glemme nordlyset som også er veldig populært, sier Christian Skaug, Kommersiell direktør i Widerøe.

Les også

Hyrer Scandic-topp for å lede EuroBonus-løft

Les også

Derfor kan ikke konkurrentene bli utestengt igjen

Les også

Slik mekket SAS og Airbus sammen en «ekspresslevering»

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Widerøe
  2. Finnair
  3. Luftfart

Flere artikler