Tillitsvalgt: – Noen ansatte er urolige

Vi må sørge for at det blir reelle drøftelser med ledelsen i Ikea, sier konserntillitsvalgt i Ikea Norge etter at selskapet varslet at 20 stillinger kan bli fjernet.

ØNSKER KOMPETANSEUTVIKLING: Det gjelder å jobbe med kompetanseutvikling slik at flest mulig av de ansatte kan bli, sier konserntillitsvalgt i Ikea Norge.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:

Konserntillitsvalgt Fawsi Adem i Ikea Norge representerer 1.000 ansatte i Ikea Norge som er organisert i Handel og Kontor. Han forteller at de tillitsvalgte og de ansatte har vært i informasjonsmøter.

Ikea Norge varslet onsdag formiddag at 20 stillinger kan bli fjernet i Norge. Samtidig meldte selskapet at det kommer 100 nye stillinger.

– Det blir en omstillingsprosess. Noen ansatte er urolige. Men alt er ikke negativt. Vi må sørge for at det blir reelle drøftelser med ledelsen i Ikea. Det gjelder å jobbe med kompetanseutvikling slik at flest mulig av de ansatte kan bli, sier Adem til E24.

Rokeringen er en del av en større endring av møbelgiganten. Ikea globalt anslår at 11.500 nye stillinger vil bli skapt og at rundt 7.500 stillinger kan bli fjernet.

– Er det en bekymring at ansatte i Ikea i Norge kan bli nødt til å flytte til utlandet for å forsette å jobbe i Ikea?

– I alle omstillingsprosesser er det alltid en bekymring. Vi må sikre at de som ikke ønsker å flytte, kan gå inn i en annen stilling i Ikea Norge, sier Adem.

Les også

Ikea varsler at 20 stillinger kan bli fjernet i Norge

– Fokus på å utvikle ansattes talent

Administrerende direktør Clare Rodgers i Ikea Norge mener at Ikea må legge inn et nytt gir for å være relevant i de kommende 75 årene.

– Vi endrer oss for å bli bedre. Vi har jobbet hardt med vår nettsatsing. Vår digitale virksomhet er i vekst. I fremtiden må vi integrere den tradisjonelle virksomheten mer med den digitale virksomheten, sier Rodgers til E24.

– Hvilken type stillinger er det snakk om å fjerne i Ikea Norge?

– Vi er i starten av prosessen og det er for tidlig å si noe om dette. Vi har et stort fokus på å utvikle ansattes talent i Ikea i de kommende årene, sier Rodgers.

– Kan norske ansatte bli nødt til å flytte til utlandet for å fortsette å jobbe i Ikea?

– En av de tingene som våre ansatte setter pris på, er muligheten å kunne jobbe utenlands i Ikea. Vi har fokus på å beholde de ansatte vi har i Norge, sier Rodgers.

Les også

Ikea starter gjenbruksbutikk – kjøper tilbake gamle møbler

Les også

Ikea stopper byggingen av nytt varehus i Danmark

Les også

Ikea-sjefen lover lønnsomhet innen tre år – ekspert usikker

Her kan du lese mer om