Statnett ber om å få slippe gebyr på gigainntekt

Strømkrisen gjør at Statnett tjener mer enn tillatt. Nå ber det statseide selskapet om å få slippe strafferente på de skyhøye inntektene.

Statnetts toppsjef, Hilde Tonne.
  • NTB
Publisert:

Den tillatte inntekten til Statnett er på 9,5 milliarder i året. Allerede i mars var flaskehalsinntektene, som er inntektene foretaket tjener for å frakte strøm mellom to prisområder med ulike priser, oppe i 4,5 milliarder kroner, skriver Klassekampen.

Det er de nye utenlandskablene til England og Tyskland og innenlandske prisforskjeller som gjør at milliardene renner inn, ifølge avisen.

Dersom inntektene er 35 prosent over det tillatte, ilegges en strafferente på 5,5 prosent på inntektene. Dette skal gå tilbake til strømkundene.

Statnett anslår i et brev til Reguleringsmyndigheten for energi (RME) at strafferenten for i år kan komme opp i 200 millioner, noe selskapet har søkt om å få slippe.

«Dette er fremdeles inntekter som skal tilbakeføres kundene, men selv om vi har tatt grep gjennom å sette ned nettleia med fire milliarder i år, klarer vi ikke å begrense merinntekten til å være innenfor maksimaltallet», skriver kommunikasjonsdirektør Henrik Glette i Statnett til Klassekampen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Statnett
  2. Strøm

Flere artikler

  1. Direktorat setter i gang tilsyn med barnehager i storkjede

  2. Støre med strømløfte: – Vi skal gjøre det vi kan

  3. Studenter taper stipend ved å jobbe mye: – Blir hindret av systemet

  4. Statnett beskriver kraftsituasjonen som stram

  5. Aasland: Det er Statnett som eventuelt må foreslå å redde Mongstad