Eiendomsinvestor Ole Martin Braathen omkom i snøskred

Det var eiendomsinvestor Ole Martin Braathen (43) som omkom i snøskredet i Østerrike fredag.

ULYKKE: Fredag ble et turfølge på fire tatt av snøskred i Klösterle. Én nordmann omkom. Bildet er delt av lokalt politi i Vorarlberg-regionen i Østerrike.
Publisert: Publisert:

Det bekrefter administrerende direktør i Braathen Eiendom Leif Arne Røsnes til VG.

Han er familiens talsperson og sier at navnet frigis i samråd med de pårørende.

Ulykken skjedde ved skistedet Albona i Klösterle fredag.

Livet sto ikke til å redde

Gruppen på fire, bestående av tre nordmenn og en tysk turguide, skulle ta seg opp en bratt skråning da det gikk galt, ifølge lokalt politi.

Fredag uttalte østerriksk politi at den 43-åringen rakk å utløse skredballongen i sekken før han ble tatt av snømassene. Kort tid senere ble han funnet av noen andre i turfølget.

Redningsarbeidere kom til stedet med helikopter, men livet sto ikke til å redde.

Braathen var eiendomsinvestor og eier i Braathen Eiendom. Det familieeide selskapet er den største private eieren i Barcode-rekken i Oslo, ifølge finansmagasinet Kapital.

Leif Arne Røsnes har vært kollega med Braathen i over 20 år. Hverken familien eller han ønsker å uttale seg om ulykkens hendelsesforløp.

– Vi har hatt et enestående godt samarbeid, sier Røsnes.

Norges 125. rikeste

43-åringen sto oppført i skattelistene med en formue på 2,2 milliarder i 2020. I 2021 havnet han på 125. plass i Kapitals liste over Norges rikeste, med en formue på 3 milliarder.

I 2019 skrev Finansavisen at Braathen Eiendom var den første proffe eiendomsaktøren som kjøpte seg inn i Bjørvika i Oslo.

Siden 2005 har selskapet kjøpt seg gradvis opp i området, ifølge avisen.

Selskapet ble etablert på 1950-tallet av nå avdøde eiendomsmagnat Egil A. Braathen. Nåværende eiere er Anne Lise, Bjørn Anders og Ole Martin Braathen.

Den totale verdien av selskapets eiendomsportefølje nærmer seg ti milliarder kroner, ifølge Kapital. Selskapet sitter også på eiendom i Vika og Alnabru i Oslo.

Østerrikske myndigheter varslet fredag at snøskredfaren var på farenivå tre av fem.

Samme dag gikk det også et skred i Tirol, der fire svensker og en guide omkom.

Publisert:

Her kan du lese mer om