Ukens kommentarer

Hatt en travel uke med lite tid til fordypning? Her er kommentarene du gikk glipp av.

  • Christine Jensen
    Journalist
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Hver uke publiseres det mange kommentarer på E24. Denne uken har både oljen, renten, Mæle, EU og lærerne blitt kommentert - og her får du oversikten:

"Gjedrems trange dressjakke"

"Arbeidsmarkedet er som er trang dress. Slankekuren er høyere rente denne høsten", skrev Olav Chen i sin kommentar fredag, og fortsatte:

"Når de som kraftig protesterer, klager og mener at sentralbanken gjør feil ved å heve renten fordi det kan føre til at arbeidsplasser går tapt, er det ironiske at det er nettopp det som er hensikten!"

Les hele kommentaren her!

"Såpass må du tåle, Mæle"

E24s redaktør Per Valebrokk mener investor Ola Mæle må tåle kritikken han har fått av Aps partisekretær Martin Kolberg. "I politikken må man tåle såpass", skriver han i sin kommentar.

Noen lesere er enige: "Det er direkte flaut å høre en voksen rik mann som Mæle sutre over at de rike ikke skal bli hørt mer på i politiske spørsmål."

Andre er uenige: "Ola Mæle fremstår som en dannet og klok mann. (...) Hurra, Ola! Vi er stolte av deg"

Og en ser på det slik: ".. Ikke bare har han til salt i maten, nå får han masse pepper i tillegg..."

Les hele kommentaren her!

Bør kreve "superlærer"-stillinger

"Hvis lærerne skal øke sin status og inntekt, må de begynne å oppføre seg som kunnskapsarbeidere, ikke som industriarbeidere slik de gjør i dag", skrev førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Espen Andersen, i sin kommentar torsdag.

"Bra skrevet" og "jeg tror Andersen traff spikeren på hodet!" er noen av kommentarene fra leserne.

Les hele kommentaren her!

"Verdensøkonomien klarer 140 dollar fatet"

"Selv om vi sutrer en del over dyr bensin, er vi villige til å betale 11 kroner literen, som tilsvarer en råoljepris på over 250 dollar per fat", skriver E24s journalist Øystein Sjølie i sin kommentar om oljeprisen.

Diskusjonene har gått hett for seg i kommentarfeltet: "Verden kommer til å venne seg til høy oljepris, men det kommer til å gjøre mye mer vondt enn Sjølie fremstiller her", skriver en E24-leser.

Les hele kommentaren her!

"Det blir flere renteøkninger"

Senioranalytiker i Nordea Markets, Erik Bruce, fikk en god start på sine spådommer om at "Norges Bank vil sette opp renten flere ganger til i år", da renten nok en gang ble hevet onsdag.

Og noen av leserne har fått nok av renteøkninger:

"Er en av dem som mener det er meningsløst å sette renten veldig mye mer opp akkurat nå", skriver en debattant.

Les hele kommentaren her!

"EU går videre etter Irlands nei"

"Spørsmålet blir om 4,1 millioner mennesker kan stoppe 445 millioner andre i å foreta de reformene som alle 27 lands myndigheter er blitt enige om", skrev Bellonas Paal Frisvold i en kommentar mandag.

"Jeg er så glad Norge ikke er medlem av EU", kommenterer en leser.

Les hele kommentaren her!

SOMMERFERIE: Har du savnet kommentarene til Elin Ørjasæter er det fordi hun har sommerferie. E24s heltidskommentator er tilbake på plass mandag 7. juli.
OVERSIKT: Gå til kommentaroversikten her!
RSS: Alle kommentarer på RSS her

Publisert:

Flere artikler