Deutsche Bank ilagt milliardbot i USA

Deutsche Bank er i USA ilagt en bot på 2,2 milliarder kroner for å ha gjennomført transaksjoner i land som står på USAs sanksjonsliste, blant dem Iran, Libya, Syria, Myanmar og Sudan.

BLIR BØTELAGT: Amerikanske finansmyndigheter mener Deutsche Bank har brutt sanksjonene ved å utføre 27.000 transaksjoner i amerikanske dollar på vegne av institusjoner som er rammet av USAs sanksjoner.
Publisert: Publisert:

Transaksjonene går riktig nok tilbake i tid, til perioden mellom 1999 og 2006, men Deutsche Bank er ilagt en bot på til sammen 258 millioner dollar (2,2 milliarder kroner).

Amerikanske finansmyndigheter mener Deutsche Bank har brutt sanksjonene ved å utføre 27.000 transaksjoner i amerikanske dollar på vegne av institusjoner som er rammet av USAs sanksjoner. Totalt dreier det seg om transaksjoner på 10,9 milliarder dollar (93 milliarder kroner) som ifølge amerikanske myndigheter ble gjort via USA ved bruk av «ikke-transparente metoder».

Tysklands største bank må i tillegg til å betale boten, leie inn uavhengige overvåkere som skal gjennomgå saken i detalj, samt fjerne seks ansatte som var involvert i transaksjonene og som fortsatt er ansatt i Deutsche Bank.

Les også

Sjefen var på ferie – «pølsefinger» overførte 48 milliarder

Les også

Sveits etterforsker syv banker for prisfiksing

Les også

Reuters: Tysk storbank kutter 23.000 ansatte

Publisert: