Landbruksdepartementet: Tre av fire sier ja til pels

Næringen bør fortsette med pelsdrift, mener tre av fire instanser etter Landbruks- og matdepartementets ferske høring. 

STEMTE IMOT: Dyrebeskyttelsesorganisasjonen NOAH arrangerte fakkeltog mot pels, nå viser en fersk rundspørring at tre av fire vil ha pels av høringsinstansene.
Publisert:

P4 Nyhetene har gått gjennom svarbunken til Landbruks- og matdepartementet. Den forteller at 28 av 38 instanser mener at pelsdyrnæringen bør få fortsette med virksomheten.

Det betyr at nærmere tre av fire ja til pelsdrift.

Det var i desember at Pelsdyrutvalget anbefalte regjeringen å beholde næringen. Utvalget gikk inn for en såkalt bærekraftig utvikling av næringen. Utvalgets innstilling ble sendt ut på høring. Mandag gikk høringsfristen ut.

Les også

Pelsdyrnæringen: - Pels selges som aldri før

– Ikke god nok dyrevelferd

Den norske veterinærforeningen er uenig med flertallet og ønsker at næringen bør avvikles grunnet ikke god nok dyrevelferd.

President Torill Moseng

De mener driftsformen med aktive rovdyr i små nettingbur ikke gjør at dyrene får tilfredsstilt sin naturlige atferds behov. De mener også at det ikke lar seg gjøre å få en bedre dyrevelferd dersom dette skal være frivillig.

– Dyrevelferden i pelsdyrholdet har hatt lite fremgang de siste 15 årene. Dette er ikke godt nok, sier president i Veterinærforeningen, Torill Moseng, til P4 Nyhetene.
Hun får støtte av forsker ved Veterinærinstituttet, Cecilie Mejdell.
– Det er derfor vi støtter mindretallet i utvalget, som gikk inn for en styrt avvikling, sier Mejdell.

Publisert: