Taxi-appen Prai tapte ankesak: Tar saken til Høyesterett

Taxitjenesten Prai tapte ankesaken etter at Oslo kommune forsøkte å stanse bruken av appen. Nå vil gründeren ta saken til Høyesterett.

TAPTE ANKESAK: Taxi-appen Prai fikk Oslo byfogdembete med på å forby Oslo kommune fra å forsøke å stanse appen, men nå har lagmannsretten opphevet forbudet. Nå vil gründer og daglig leder Usman Saleem i drosjeappen Prai ta saken til Høyesterett.
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

I mai bestemte Oslo byfogdembete at Oslo kommune fikk forbud mot å forfølge drosjeløyvehavere som bruker taxi-appen Prai, men nå har lagmannsretten opphevet vedtaket.

Kommunen anket saken til Borgarting Lagmannsrett, som nå har opphevet forføyningen i en kjennelse.

– Saken har reist vanskelige juridiske spørsmål, og saken har budt på noe tvil, skriver lagmannsretten.

Dermed slipper Prai å betale saksomkostninger.

– Dessverre fikk vi ikke medhold, men dette var vi forberedt på, skriver Prai-gründer Usman Saleem i en epost til E24.

Han ønsker nå å gå videre med saken til Høyesterett.

– Drosjenæringen er en meget kompleks suppe og vi har merket oss at lagmannsretten var i tvil om det den omtalte som vanskelige juridiske spørsmål, skriver han.

– Hverken politikere eller byråkrater ser ut til å forstå hvorfor prisene fortsetter å øke år etter år. Dette må vi få forklare mer i detalj og vi kommer derfor til å anke dette til Høyesterett. Vi er trygge på at vi vinner frem til slutt, legger han til.

Vant frem i mai

App-gründeren gikk rettens vei etter at Oslo kommune hevdet at apptjenesten var ulovlig, noe Bymiljøetaten formidlet til drosjesentraler i Oslo.

Prai-appen kobler passasjerer sammen med drosjesjåfører med løyve, men sender meldinger direkte til drosjer i området og går utenom drosjesentralene. Kunden får en foreløpig pris som sjåføren kan akseptere og plotte inn som fastpris.

Oslo byfogdembete la i mai ned en midlertidig forføyning som forbød kommunen å forfølge drosjeløyvehavere som bruker Prai.

Saleem sier at tjenesten vil fortsette til tross for den ferske kjennelsen fra lagmannsretten.

– Det er vel mange høvdinger som gnir seg i hendene over dagens kjennelse, så det setter nok en stopper i feiringen deres at Prai har kommet for å bli, skriver Saleem.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Delingsøkonomi

Flere artikler

  1. Oslo kommune – Prai: 1–0

  2. Krever at Oslo kommune dekker tapt omsetning

  3. Taxi-gründere ønsker lovendring velkommen: – Har ligget bakbundet og kneblet

  4. Kommunens rett til å stanse elsparkesykler under lupen i Høyesterett

  5. Oslo kommune tapte kostbar kaffekamp