SAS sender milliarder til skatteparadis

Flyselskapet SAS har de siste årene punget ut 2,2 milliarder kroner for leie av fly fra hemmelige eiere på Cayman Islands.

SKATTEPARADIS: Om man følger sporet fra SAS sine innleide fly, ender man opp i skatteparadiset Cayman Islands. Her er flyene registrert med hemmelige eiere.
Publisert:

De siste ti årene har SAS leaset 16 fly av hemmelige eiere, registrert på skatteparadiset Cayman Islands, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Hverken flyselskapet eller Luftfartsmyndighetene vet hvem som eier selskapene hvor flyene er registrert. Selskapene som er lokalisert på Cayman Islands har leid ut fly som bærer navn fra skandinaviske byer. Det er veldig usikkert om det kan være nordmenn og andre skandinaviere blant eierne av selskapene.

Dagens Næringsliv har sett på tallene fra flyselskapet - hvor den norske staten eier 14,3 prosent og kommet frem til at selskapet har betalt 2,2 milliarder kroner de siste ti årene.

SAS leier ikke flyene direkte, men igjennom leasingselskapet Babcock og Brown.

Visekonsernsjef John Duelholm i SAS henviser til Babcock & Brown når DN kontakter han. Duelholm sier til avisen at SAS handler med Babcock & Brown og at det ikke er interessant at dealen ender opp på Cayman Islands.

Mer fra selskapet:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om