Bilselskap inn i sykkeldeling

Selskapet Urban Infrastructure Partner driver sykkeldeling i blant annet Oslo, Trondheim og Bergen. Nå henter det inn 125 millioner kroner og får ny medeier.

STØTTER SYKLING: Selskapet Urban Infrastructure Partner leverer bysykkeltjenester i blant annet Oslo og Bergen. Nå får det med seg Møller Mobility Group på eiersiden sammen med Selvaag-gruppen, og henter inn 125 millioner kroner som skal hjelpe med videre vekst.

Foto: Møller Mobility Group
Publisert:,

Selskapet Urban Infrastructure Partner har vokst betydelig de siste årene og driver utleie av bysykler i Oslo, med Selvaag på eiersiden.

Nå gjør selskapet en emisjon på 125 millioner kroner for å sikre penger til å vokse i Norden og også satse utenfor Norden.

Etter emisjonen vil Selvaag Invest eie 47 prosent i UIP, mens Møller Mobility Group vil eie 20 prosent og gründernes samlede eierskap vil være på 33 prosent.

– Det at vi nå får ytterligere kapital med langsiktige og strategiske eiere som Møller Mobility Group og Selvaag, gir oss mulighet til å tenke langsiktig og skape videre vekst for selskapet, sier gründerne Axel E. Bentsen, Trond Christensen og Kristoffer Bøe Henriksen i Urban Infrastructure Partner.

Med Selvaag på eiersiden har sykkeldelingsselskapet de siste årene gått fra tre til rundt 100 ansatte, og fra ett til fem bysykkelanlegg.

I Oslo driver selskapet 3.000 bysykler, mens det har 1.000 bysykler i Bergen og 750 i Trondheim. Selskapet har nå 53.000 sesongabonnenter for sine sykkeltjenester.

Det har også 1.200-2.500 sykler i Edinburgh og 150 sykler i Bærum.

Vil utvikle byene

– Vi ønsker å bidra til godt byliv med sykler på samme måte som vi gjør det med byutviklingsprosjektene og næringseiendommene våre. Vi har stor tro på UIP og selskapets produkter og tjenester noe som også bekreftes gjennom at vi nå får med oss Møller Mobility Group som en strategisk medinvestor i selskapet, sier eier Gunnar Frederik Selvaag i Selvaag Gruppen.

Nå kommer Møller til på eiersiden. Selskapet har fra tidligere også en satsing på deling av biler, kalt Hyre.

– Møller Mobility Group ønsker å være ledende i utviklingen av fremtidens mobilitetsløsninger, sier konsernsjef Terje Male.

Her kan du lese mer om