Passasjerer på MS «Midnattsol» testet negativt på coronatest

Det opplyser Trondheim kommune.

To passasjerer med sykdomssymptomer forlot MS «Midnattsol» i Trondheim. Skipet er på vei videre sørover.
Publisert:

Testene av personene som ble tatt av MS «Midnatsol» var negative, ifølge Trondheim kommune.

Torsdag 6. juni, tok Trondheim kommune imot to pasienter fra hurtigruteskipet MS Midnatsol som hadde symptomer på covid-19. De ble testet om bord i skipet av smittevernteam fra Trondheim kommune. Resultatet av testene foreligger, og de viser ikke funn av covid-19.

– En av passasjerer som gikk av i Trondheim vil få tatt en ny test på grunn av symptomenes art, men testene er gode, så denne testen vil sannsynligvis også bli negativ, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Ytterligere en passasjer fra MS Midnatsol var satt i karantene om bord i skipet på grunn av symptomer. Også prøven fra denne personen var negativ.

De øvrige passasjerene som ble satt i karantene i påvente av prøvesvarene er ikke lenger underlagt karantenebestemmelser.

Etter anbefaling fra FHI og smittevernoverlegen har skipet seilte skipet videre.

Les også

Politiet har startet avhør av Hurtigrutens mannskap

Petter Elstrøm ved FHI sier til VG at de er ekstra årvåkne når det gjelder smitte på cruiseskip, siden så mange personer er samlet over lang tid.

– Det er alltid noen som blir syke på Hurtigruten. Normalt ville man håndtert sykdom på båten, men nå blir alle tatt i land og sjekket. Samtidig kan vi ikke stoppe all transport før vi har en reell mistanke om covid-19, sier Elstrøm.

Les på E24+

Derfor seiler turistene med Hurtigruten

Da VG tok kontakt og spurte Hurtigruten om saken, fortalte de først at skipet fortsatt lå til havn.

– I tråd med dem og våre egne prosedyrer, velger vi å la skipet ligge i Trondheim inntil videre, uttalte pressekontakt Tarjei Kramviken.

Senere korrigerte Kramviken dette til at skipet er på vei videre.

Publisert: