Veireno-saken skal prøves for Høyesterett

Tidligere daglig leder i Veireno, Jonny Enger, ble i august dømt til ni måneders fengsel etter søppelkrisen i Oslo. Nå skal saken opp i Høyesterett, melder NRK.

Dommen mot Jonny Enger, tidligere leder i renovasjonsselskapet Veireno, skal prøves for Høyesterett. Det har Høyesteretts ankeutvalg besluttet.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Enger ble i Borgarting lagmannsrett dømt til ni måneders fengsel, hvor han ble funnet skyldig i mange og til dels grove brudd på arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven.

Den tidligere lederen i Veireno anket avgjørelsen til Høyesterett. Nå har Høyesteretts ankeutvalg besluttet at saken skal prøves på nytt, ifølge kanalen.

Jonny Engers forsvarer, advokat John Christian Elden, mener klienten ble stilt i en vanskelig situasjon ved overtakelsen av søppelansvaret i Oslo.

– Reaksjonen på Veirenos svært begrensede overtidsbrudd i en akutt situasjon må være bøter, ikke fengselsstraff, sier han til NRK.

Veireno tømte søppel i Vestfold og i Oslo kommune i perioden 2015 til 2017. Enger er dømt for totalt 1.080 brudd på arbeidsmiljøloven – 500 brudd i Vestfold og 580 brudd på oppdrag for Oslo kommune.

Tidligere:

Les også

Veireno-sjefen erkjenner straffskyld

Les også

Redusert fengselsstraff i ankesaken etter søppelkaoset – varsler likevel anke

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Veireno
 2. John Christian Elden
 3. Høyesterett
 4. Arbeidsmiljø
 5. Lov og rett
 6. Oslo kommune

Flere artikler

 1. Veireno-sjef Jonny Enger dømt til 120 dagers fengsel

 2. Tidligere Veireno-sjef dropper søksmål mot Oslo kommune

 3. Høyesterett tar opp strandsone-dom mot Princess-arving

 4. Tvisten mellom Olav Thon og Hamar-restaurant ender i Høyesterett

 5. Eks-direktører og TGS frikjent i skattesvik-sak