Brasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse

Det brasilianske entreprenørselskapet Odebrecht har søkt om konkursbeskyttelse for å kunne rydde opp i selskapets gjeld på 113 milliarder kroner.

Foto: Andre Penner AP
Publisert:

Odebrecht har de siste årene vært under kontinuerlig etterforskning for en serie med korrupsjonssaker. I 2017 ble det slått fast at entreprenørselskapet over en periode på ni år betalte nesten 30 milliarder kroner i bestikkelser til politikere og andre framstående personer over hele Latin-Amerika. I bytte fikk de lukrative kontrakter med myndighetene.

Les på E24+ (for abonnenter)

The Economist: Prisene på kollapset – nå vil industrien utnytte fallet fra quinoatoppen»

Sakene har rammet selskapet hardt og ført til dramatiske kutt i staben som tidligere var 180.000 ansatte. I dag arbeider om lag 48.000 personer i Odebrecht.

Mandag gikk selskapet til retten for å be om konkursbeskyttelse mens det arbeider med å rydde opp i gjelden på 113 milliarder kroner.

I begrunnelsen som er gitt, peker selskapet på at tidene har vært vanskelige etter at korrupsjonssakene ble avdekket. Blant annet skriver selskapet at det har vært vanskelig å få kreditt og nye oppdrag på grunn av at selskapets renommé er blitt rammet på grunn av feilene som er blitt begått og for at det har samarbeidet med domstolene.

Flere andre datterselskaper i konsernet er allerede beskyttet av en tilsvarende konkursbeskyttelse som nå også entreprenørvirksomheten ber om.

Les også

Håper på Kina-avtale om fisk før årsslutt

Les også

– Dette er et veldig stort fall

Les også

Brasil-forsker frifunnet i Hydro-søksmål 

Her kan du lese mer om