Må betale 2,5 millioner for pengespill på mindreårige

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibramhimovics deleide bettingselskap må betale 2,5 millioner svenske kroner for pengespill på barn.

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovics deleide spillselskap Bethard må betale 2,5 millioner svenske kroner i bøter for pengespill på barn.

Foto: Katherine Lotze AFP
Publisert:,

Gjennom sitt investeringsselskap Unknown AB eier Ibrahimovic rundt ti prosent av bettingselskapet Bethard, ifølge Breakit.

Det var i mars i fjor det ble kjent at Ibramhimovic ble hentet inn av bettingselskapet som frontfigur og ambassadør. Ibrahimovic eier rundt 10 prosent av selskapet, ifølge Breakit.

Nå må selskapet betale 2,5 millioner svenske kroner i bøter for pengespill på barn. Det skriver det svenske lotteritilsynet Spelinspektionen i en pressemelding mandag.

Grunnen til at Bethard blir bøtelagt er at selskapet har åpnet for odds under to kamper i den svenske U19-fotballigaen. Kampene ble spilt den 10. og den 11. april i år.

«Med bakgrunn i Spelinspektionens vurdering og overtredelsens alvorlighetsgrad samt hva som er kjent av Bethards økonomi bør boten settes til 2.500.000 kroner», heter det i det svenske lotteritilsynets beslutning om å bøtelegge selskapet.

Flesteparten av spillerne under 18

I Spelinspektionens vurdering av saken, legger tilsynet vekt på at flesteparten av spillerne i de aktuelle kampene var under 18 år.

I kampen spilt 10. april var 12 av 14 på det ene laget, og 11 av 14 spillere på det andre under 18 år gamle. For den andre kampen var andelen 13 av 20 spillere på det ene laget og 16 av 19 på det andre.

Bethard er ett av åtte spillselskaper som det svenske lotteritilsynet har bøtelagt mandag for spill på mindreårige. Sakene blir beskrevet som «alvorlige av tilsynet».

Bettingselskapet hadde i fjor en omsetning på 15 millioner euro, tilsvarende 145 millioner kroner, og et resultat på 1,9 millioner euro, omtrent 18,4 millioner kroner, ifølge Breakit.

Les også:


Taylor Swift raser etter plateselskapsmogul kjøper rettighetene til sangene hennes
Nordnet: Nel-aksjen mest kjøpt i juni

Her kan du lese mer om