Idar Vollvik konkursbegjært igjen

- Konkursbegjæring er den eneste måten å få Idar Vollvik til å gjøre opp for seg, sier advokatfirmaet som bistår mannen som har begjært Vollvik konkurs.

Idar Vollvik er begjært konkurs av Tom Altenborn.
Publisert:

13. august må Idar Vollvik møte i Bergen tingrett for å forsvare seg mot nok en konkursbegjæring.

Tom Altenborn, som driver en mindre eiendomsvirksomhet i Moss, mener Vollvik skylder ham 3,7 millioner kroner inkludert forsinkelsesrenter, skriver Finansavisen.

– Det har vist seg at konkursbegjæring er den eneste måten å få Idar Vollvik til å gjøre opp for seg. Derfor begjærer vi ham konkurs, sier Advokat Kristian Voie Danielsen, som bistår Altenborn, til Finansavisen.

Danielsen sier at motivasjonen for å gi Vollvik et lån i form av aksjekjøp, var å hjelpe Vollvik.

- Han kjente Vollvik på den tiden. Nå har ikke Vollvik svart, sier advokaten.

Idar Vollvik er begjært konkurs en rekke ganger, men har hver gang klart å komme til en ordning med kreditorene.

Sist gang Vollvik var i trøbbel, var da Ventelo begjærte mobilselskapet Ludo konkurs. Til slutt klarte selskapene å inngå en avtale.

Overfor Finansavisen bedyrer han at han skal betale kravet.

– Kravet er 100 prosent rett! Det står ikke på vilje, mer på evne. Jeg skal helt klart betale ned dette over tid, skriver Idar Vollvik i en epost til Finansavisen.

Tom Altenborn bisto Idar Vollvik da han var i pengeknipe i 2010 og skyldte First Securities over 100 millioner kroner. Altenborn skulle låne Vollvik 2,5 millioner kroner, men lånet ble gjort ved at Altenborn kjøpte Ludo-aksjer av Vollvik, med rett til å selge aksjene tilbake til Vollvik med et tillegg på 30 prosent innen utgangen av året.

29. desember 2011 varslet Altenborn at han ønsket å benytte salgsopsjonen og krevde 3,26 millioner kroner innbetalt til sin konto i løpet av en måned. Vollvik betalte heller ikke denne gangen. Kravet har med forsinkelsesrenter på 450.000 vokst til 3,7 millioner kroner.

- Vi har et reelt håp om å få noe dekning - enten ved at vi kommer til en avtale om betaling eller noe annet så vi kommer videre, sier Danielsen til Finansavisen.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no