Vegvesenet vraker underleverandør etter underbetaling

Statens vegvesen stenger ute underentreprenøren KHV AS fra veiprosjekter inntil videre. Årsaken er underbetaling av ansatte, opplyser Vegvesenet.

Foto: Gorm Kallestad NTB Scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Hvis vi ikke setter foten ned for brudd på tariffavtaler og bestemmelser i kontraktene, så får vi en nedadgående spiral i bransjen, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet i en pressemelding.

Forholdene ble oppdaget da krimseksjonen i Statens vegvesen Region vest i november gjennomførte uanmeldte kontroller ved tre av Vegvesenets anlegg.

Disse viste at KHV skal ha kuttet kostnader ved å ikke betale overtid, samt manglende dekning av reisetid, reiseutgifter og diett. Den ubetalte overtiden utgjorde alene 330.000 kroner, ifølge Statens vegvesen.

Vedtaket begrunnes også med «vesentlige brudd på helse, miljø og sikkerhet».

«Vegvesenets vedtak har ingen bestemt tidsramme, men gjelder inntil det kan dokumenteres at ansatte har fått etterbetalt og andre kritikkforhold er rettet opp», heter det i meldingen fra Vegvesenet.

Ifølge fagbladet Byggeindustrien er det flere entreprenører som har kontrakter med Statens vegvesen som benytter KHV AS som underleverandør på trafikkdirigering og arbeidsvarsling. Vegvesenets beslutning kan dermed få konsekvenser for oppdrag knyttet til nylig tildelte asfaltkontrakter rundt om i Norge.

Entreprenøren som holder til på Karmøy i Rogaland, har ikke svart på gjentatte henvendelser fra NTB.

Les også

Skanska innstilt til Norges største veikontrakt

Les også

Se planene: I disse byene kan førerløse busser komme først

Les også

Over 4,5 millioner brukt på skilt under sykkel-VM i Bergen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Statens vegvesen

Flere artikler