Tillitsvalgt i Innovasjon Norge: – Håper ledelsen tar lærdom av dette

– Vi har ikke vært fornøyd med håndteringen av den aktuelle saken, sier tillitsvalgt i Finansforbundet i Innovasjon Norge om Andresen-ansettelsen.

MØTTE PRESSEN: Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth og styreleder Gunnar Bovim orienterte om ansettelsen av Katharina Andresen etter styremøtet fredag ettermiddag, men forlot pressetreffet før pressen var ferdig med å stille sine spørsmål.
  • Bjørn Haugan
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Tillitsvalgt Leela Borring Låstad i Finansforbundet i Innovasjon Norge har ikke besvart spørsmål om hun vil gi støtte eller si noe om mistillit mot Innovasjon Norge-sjef Anita Traaseth, etter den siste ukens bråk rundt ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen.

Finansforbundet i Innovasjon Norge forholder seg til den til enhver tid sittende ledelse, opplyser Låstad.

– Vi har ikke vært fornøyd med håndteringen av den aktuelle saken og håper ledelsen tar lærdom av dette, sier hun.

– Vi kjenner ikke omfanget av dagens bestilling i styret, men håper å bli involvert i utformingen. Utover dette har vi ingen kommentar.

LO gikk tidligere fredag ut og tok Traaseth i forsvar:

– Vi vil ikke være med i en hekseprosess mot Anita Krohn Traaseth, som vi nå opplever at media bygger opp til. Vi har vært kritiske til Innovasjon Norges håndtering av ansettelsessaken med Katharina Andresen, men nok er nok, sa tillitsvalgt Liv Jorunn Kristiansen i NTL i Innovasjon Norge til VG/E24.

Orienterte styret

Fredag ettermiddag møtte Traaseth og styreleder Gunnar Bovim pressen etter å ha avholdt styremøte hele dagen, hvor Traaseth blant annet redegjorde for den omstridte ansettelsen av Norges rikeste kvinne, Katharina Andresen.

Bovim opplyste at styret har diskutert saken etter redegjørelsen fra Traaseth, og kalte saken uheldig for Innovasjon Norge. Ifølge ham har Traaseth foreslått en gjennomgang av saken fra Innovasjon Norges internrevisor, noe styret vil følge opp.

Les på E24+

Tre ting Traaseth kan lære av sin egen bestselger-bok om ledelse

Traaseth fikk flere spørsmål fra pressen om opplysninger om ansettelsesprosessen som det siste døgnet har blitt gjort kjent etter at E24 fikk innsyn i korrespondansen mellom Andresen og Innovasjon Norge i den aktuelle perioden.

Traaseth ønsket imidlertid ikke å kommentere innholdet i dokumentene, og viste heller til informasjonen lagt ut på Innovasjon Norges nettsider om ansettelsen.

– Jeg kan ikke gå inn i detaljer og kommentere spekulasjoner fra media. Jeg må bare forholde meg til fakta, sa Traaseth.

I hardt vær

Ansettelsen av Andresen er den siste av en rekke saker der Innovasjon Norge-direktøren har vært i hardt vær.

Tidligere styreleder i Innovasjon Norge, Per Otto Dyb, har beskyldt Anita Krohn Traaseth for å skape konflikter, splid og konfrontasjoner og ønsket å fjerne henne fra stillingen. Han trakk seg som styreleder da næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) motsatte seg anmodningen.

I 2016 fikk Traaseth en advarsel fra styret i selskapet. Advarselen inneholdt 13 forbedringspunkter, ifølge Aftenposten. Ifølge avisen kritiserte styret henne for mangelfull rolleforståelse, manglende evne til å ta kritikk og for problematiske utspill i offentligheten.

Les også

Styreleder: – Internrevisor skal gjennomgå Andresen-ansettelsen

Les også

LO forsvarer Traaseth

Les også

Krohn Traaseth kom bakveien til styremøte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. Styreleder: – Internrevisor skal gjennomgå Andresen-ansettelsen

  2. Krohn Traaseth kom bakveien til styremøte

  3. Tillitsvalgte fornøyd med at ledelsen vil endre praksis

  4. Styrelederen vil ha redegjørelse om Andresen-ansettelse

  5. Deloitte foreslår forbedringer etter kontroversielle ansettelser