Ansatte kjøper konkursboet i Norse Production

Det er uklart om alle de 120 som forrige fredag mistet jobben får fortsette.

KONKURS: Lakseslakteriet og -pakkeriet i Sund i Hordaland er konkurs etter at ansatte varslet streik. Bildet er en illustrasjon.

Foto: Marte Christensen NTB scanpix
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Lakseslakteriet og pakkeriet Norse Production i Sund i Hordaland gikk konkurs forrige fredag. Nå har tre ansatte kjøpt opp konkursboet, skriver Sysla.

De tre skal ikke tilhøre toppledelsen i selskapet.

Uklart hvor mange som får jobb

Bobestyrer Bjørn Åge Hamre forteller til Sysla at produksjonen har blitt holdt i gang etter konkursen, som et virkemiddel for å unngå permanent stenging.

120 ansatte mistet jobben da konkursen ble et faktum. Det er uklart om samtlige får fortsette når virksomheten nå tas videre med nye eiere.

– Omfanget av hvor mange som blir med er ikke eksakt fastsatt. Fra boets side har det vært et sentralt poeng at så mange som mulig får tilbud om videre arbeid, sier Hamre, og legger til at det nå er den nye ledelsen som må svare for veien videre.

Økonomiske krav

Les også

Lakseslakteri slått konkurs - 120 mister jobben

Slakteriet har i stor grad basert seg på utenlandske arbeidere som frem til høsten 2016 jobbet i en turnus med 8 uker på og 4 uker fri. Arbeidstilsynet satte seg på bakbeina, og selskapet måtte endre turnusen til 5 uker arbeid og 3 uker fri. Dette skapte en del misnøye hos arbeiderne.

Høsten 2017 gikk drøyt 70 av de ansatte ut i streik, etter å ha organisert seg i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN). Etter fire uker streik, fikk de ansatte på plass tariffavtale, slik de streikende ønsket.

Streiken har imidlertid skapt en anstrengt forhold mellom de organisert og de uorganiserte ansatte. tillegg har LO reist økonomiske krav mot bedriften for forhold som går tilbake til tiden før tariffavtalen. Et av kravene er på tre millioner kroner.

Her kan du lese mer om

 1. Konkurs

Flere artikler

 1. Lakseslakteri slått konkurs - 120 mister jobben

 2. Betalt innhold

  120 mister jobben i Norse Production

 3. Betalt innhold

  Ansatte kjøper konkursboet i Norse Production – uklart om alle 120 får fortsette

 4. Annonsørinnhold

 5. Kleven-ansatte får endelig penger på konto

 6. Konkurs for Finn Schjøll-butikkene