GAMST INVEST: Gamsten skyter inn mer i Itera

Morten Gamst Pedersen (28) fortsetter å investere konsulentselskapet Itera Consulting som hittil i år har falt med 34 prosent på Oslo Børs.

KJØPER SEG OPP I ITERA: Landslagspiller Morten Gamst Pedersen kjøper seg opp i konsulentselskapet Itera Consulting.
Publisert:

Landslagsspiller Morten Gamst Pedersens selskap - Gamst Invest - har kjøpt seg ytterligere opp i Itera Consulting, som det siste året har rast på børsen.

Gamst Invest, som Blackburn-spilleren eier sammen med sin far og onkel - Ernst Vidar og Olav Werner Pedersen - kjøpte tirsdag opp 45.000 aksjer i Itera, viser en ny oversikt over de største aksjonærene i Itera Consulting.

20. største aksjonæren

Selskapet eier nå 595.000 aksjer - en aksjepost tilsvarende 0,70 prosent. Det gjør Gamst Invest til den 20. største aksjonæren i Itera.

- Det at selskapet er gjeldsfritt og betaler utbytte er en av grunnene til at vi fortsetter i Itera, sier Morten Gamst Pedersen til E24.

Han er for tiden på landslagssamling, og vil fokusere mest mulig på fotballen og henviser derfor videre til sin onkel som eier 10 prosent av aksjene i Gamst Invest.

- Bransje i vekst

Fra før eier Olav Werner Pedersen 3,54 prosent av aksjene i Itera. Det gjør venstrevingens onkel til den nest største aksjonæren i konsulentselskapet.

Han påpeker mye av det samme som landslagsspilleren - at selskapet er gjeldsfritt og betaler utbytte.

- Samtidig er bransjen i vekst, sier Olav Werner Pedersen til E24.

Olav Pedersen påpeker at Gamst Invest er til for at fotballproffen skal ha et liv etter fotballen.

- Nå er Morten en av de 20. største aksjonærene, og har derfor en stemme. Så vi tenker langsiktig med denne investeringen og andre investeringer vi foretar, forteller Pedersen.

Opprettet i 2005

Morten Gamst Pedersen er største aksjonær i Gamst Invest med 80 prosent, de to andre familiemedlemmene deler resterende 20 prosent seg imellom.

28-åringen opprettet i 2005 Gamst Invest, med det formål å drive sponsor- og konsulentvirksomhet, samt verdipapir- og eiendomsinvesteringer og deltakelse i andre selskaper med lignende virksomhet, heter det i selskapets papirer.

I 2008 hadde utenlandsproffens investeringsselskap inntekter på 904.000 kroner, som til slutt gav et resultat før skatt på 151.000 kroner. Ned fra 509.000 kroner året før.

Inntektene raste

Itera Consulting som Gamst Pedersen har investert i er et konsulentselskap som ifølge selskapets hjemmeside driver med neste generasjons forretningsløsninger for kunnskapsmedarbeidere.

Selskapet har blant annet kontorer i Oslo, Stavanger, Stockholm, København og Kiev.

I fjor ble selskapets driftsinntekter redusert med 37,4 millioner kroner til 411,4 millioner kroner sammenlignet med året før.

Det gav et resultat før skatt på 29,3 millioner kroner, en nedgang på 37 prosent i forhold til 2008.

Dette har bidratt til at aksjen det siste året har rast med 34,02 prosent på Oslo Børs.

- Vi tror selskapet vil snu, samtidig som vi tror markedet generelt vil snu, sier Olav Pedersen til E24.

Flere nyheter på E24

Publisert: