Professor Trond Nordby: - Kronprinsen er en vimpel

Professor i statsvitenskap, Trond Nordby, blir glødende opprørt når han får høre at Kronprinsen skal delta i Giskes næringspolitiske gruppe.

Publisert: Publisert:

– Kronprinsen burde kjenne sin egen begrensning. Også Giske burde vite bedre, sier professoren.

– Hvilken peiling har han egentlig på dette? Han er riktignok en gløgg og oppvakt fyr med en god utdannelse, men han har jo ingen praktisk erfaring eller spesialkunnskap om norsk næringsliv! Han er en vimpel, og burde ikke ha noe som helst i dette samrøret å gjøre.

– Giske sier dette ikke er et politisk utvalg?

– Det er klart dette handler om politikk! Kronprinsen og de kongelige blir tillagt stadig mektigere posisjoner, og de får en stadig mer politisk funksjon, sier Nordby.

– Supperåd

Statsviter Carl-Eirik Grimstad mener Giskes superråd fort kan bli et supperåd.

– Enten er dette et supperåd som vi godt kan klare oss uten, eller så bør Kronprinsen holde seg langt unna, sier Grimstad.

– Men det er selvfølgelig forståelig at en voksen og oppegående person har lyst til å delta i slike sammenhenger, slik at han kan få følelsen av å gjøre noe annet enn å klippe snorer.

Grimstad mener det er en del av en bekymringsverdig utvikling:

– Det dukker stadig oftere opp forum som politikerne er ivrige etter å kalle "ikke-politiske". Det gis inntrykk av at ting bare er overordnet og fritt for politikk. Men jeg kan ikke skjønne at en gruppe som dette skal samles uten at det ligger en politisk interesse bak.

Også i LO er man kritisk.

– Det virker uklokt av Giske å sette sammen en så snever gruppe. Folkene han har plukket, er sikkert vel og bra, men de hadde hatt godt av å høre hva folk på gølvet i våre naturgitte industrier tenker og mener, sier leder i LO-forbundet IndustriEnergi.

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no