Dette er Norges beste innovasjonsprosjekt

Imatis er IT-selskapet som stadig vinner nye anbud, både i Norge og utlandet. Prosjektet har ført til at Oslo kommune sparte 3,7 millioner kroner.

SKJERM: Det nye systemet gjør at ansatte kjapt kan få oversikt over hva som skjer på sykehuset. Den er også laget slik at den kun viser sensitiv informasjon om en person med identitetsbrikke står foran skjermen. Når hun snur seg bort, forsvinner det igjen. Her er gründer Morten Andresen foran en testskjerm.
Publisert:

– Vi tror at dette systemet vil bidra til et gjennombrudd i Norge, fordi at det har gitt lavere kostnader, bedre effektivitet og produktivitet for kundene innen helsesektoren, begrunner juryen.

Imatis har laget et it-system som skal finne og identifisere flaskehalser, gjøre det enklere å kontrollere ressursbruk og logistikk ved sykehus.

Les mer om Imatis og deres prosjekt her.

Det ble laget i samarbeid med SINTEF, Csam Health og Oslo kommune, og har allerede blitt solgt til flere sykehus i flere land.

– Det er veldig gøy. Og så spennende å høre om andre prosjekter som har gitt konkrete resultater, sier Ingrid Storruste Svagård, som mottok prisen for Imatis.

Nominerte

To av de andre nominerte prosjektene var Statnetts prosjekt AutoDig, et digitaliseringsprosjekt som startet for om lag ti år siden.

Også Evrys prosjekt med automatisering ved hjelp av robotteknologi, som gjør at kunder kan abonnere på arbeidskraft i form av robotteknologi.

Alle de tre hovednominerte presenterte sine prosjektet i Forskningsparken i Oslo.

Under Corporate Innovation Day i forbindelse med Oslo Innovation Week har vinneren av landets beste innovasjonsprosjekt blitt kåret.

Det er første gang E24, StartupLab, Abelia, NHO, Fin og DigitalNorway går sammen og kårer årets innovasjonsprosjekt.

Målet med «Corporate innovation day» er å skape en arena der Norges dyktigste innovatører møtes.

Fremtiden

– Vi ønsker å bringe norsk næringsliv inn i fremtiden, og da må vi ha de flinkeste folkene med oss. Vi er en litt bedrift-til-bedrift-nasjon, så du må nesten være i et nettverk for å vite hvem som er best. Vi vil ha dem frem, slik at de får den hederen de fortjener, forklarte Daniel Ras-Vidal i foreningen for innovasjonsselskaper i Norge (FIN).

– Det er ekstra viktig nå som norsk økonomi er inne i en omstilling, la han til.

FIKK PRIS: Ingrid Storruste Svagård tok onsdag imot prisen i Forskningsparken i Oslo.
Les også

Sparte 3,7 millioner med ny IT-løsning

Les også

Nytt datasystem i Statnett: – Snart kan vi oppdage feil før de skjer

Les også

Varsku, digitalisering – men hva så?

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om