Singapore er verdens dyreste by

Blant verdens ti dyreste byer er fem i Asia, fire i Europa og bare én i USA. København deler niendeplassen med New York.

VERDENS DYRESTE BY: Singapore er den dyreste byen å bo og leve i, ifølge ny rangering og rapport fra The Economist Intelligence Unit.
Publisert: Publisert:

The Economist Intelligence Units Worldwide Cost of Living Report viser at Singapore fortsatt troner på toppen av listen over verdens dyreste byer.

Årets rangering avslører også at seks av ti byer befinner seg i Asia, mens New York City i USA er eneste amerikanske representant på listen.

Zürich, Genève, Paris og København plasseringer fører til at Europa er den nest mest representerte verdensdelen på lista over verdens dyreste byer.

København deler niendeplassen med selveste New York City.

Påvirkes av valuta

For å rangere byene, ser studien på hvor dyrt det er å kjøpe helt nødvendige varer og tjenester, som mat, klær, rekreasjon og underholdning. I tillegg kommer bilkostnader, husleie, nødvendige regninger, pris på privatskole og hushjelp.

Rangeringen tar også hensyn hvert lands valutastyrke, som er noe av grunnen til at New York City havnet såpass lavt på lista, skriver Marketwatch.

Det er påfallende at ingen av byene på listen befinner seg i Kina, men dette forklares med at konsumveksten har avtatt i landet, samt at den kinesiske valutaen har tapt seg, ifølge rapporten som følger rankingen.

Dyrt med brød og sirkus i Europa

De postene som førte til europeiske byer sin plassering på listen, handlet stort sett om pris på mat og drikke og underholdning.

Rapporten forklarer at de sveitsiske byene Zürich og Genève kjent for kostbare rekreasjon- og underholdningstjenester, mens tobakk og alkohol er dyrt i Paris, skriver Marketwatch.

Og når det gjelder verdens billigste byer, så befinner de seg i Asia og Afrika.

Almaty i Kasakhstan ligger nederst av de 133 rangerte landene på lista, etterfulgt av Lagos, Bangalore, Karachi og Alger.

Hong Kong er rangert som verdens nest dyreste by.
Den sveitsiske byen Zürich er topp tre av verdens dyreste byer.
Tokyo havner på fjerdeplass over verdens dyreste byer.
Osaka er den andre japanske byen som er på topp-ti-listen over de dyreste byene i verden.
Seoul i Sør-Korea er den sjette dyreste byen i verden.
Genève i Sveits er den syvende dyreste byen i verden.
Paris havner også inne på topp-ti-listen. Byen er verdens åttende dyreste by.
New York er den eneste byen i USA inne på listen. Den havner på delt niendeplass.
Den siste byen på listen er København. Den danske hovedstaden havner på delt niendeplass sammen med New York.
Les også

Gammel togstasjon blir verdens største startup-kollektiv

Les også

– Flyplassen er indrefileten

Les også

Her finner du verdens dyreste husleie

Publisert:

Her kan du lese mer om