Gates vil at Trump skal inspirere til innovasjon

Filantropen Bill Gates oppfordrer påtroppende president Donald Trump til å støtte innovasjon, akkurat som John F. Kennedy i sin tid gjorde.

SLÅR ET SLAG FOR ENTREPRENØRER: Microsoft-gründer Bill Gates besøkte Trump Tower i New York tirsdag.

Foto: Andrew Kelly Reuters
  • NTB
Publisert: Publisert:

– På samme måte som president Kennedy snakket om romferd og fikk landets aksept for det, tror jeg Trumps administrasjon kan sende en optimistisk melding – enten det gjelder utdanning eller å stoppe epidemier – om at regjeringen skal fjerne byråkratiske hindre og sørge for amerikansk lederskap gjennom innovasjon, sier Bill Gates til nyhetskanalen MSNBC.

Felles venner

Gates, verdens rikeste person, lanserte sammen med flere andre velstående mandag et fond som skal investere i ren teknologi.

Han snakket nylig med Trump på telefonen for første gang, og sier de har «mange felles venner». Tirsdag møtte han Trump ansikt til ansikt i Trump Tower i New York.

– Vi hadde en god samtale om innovasjon, hvordan det kan bidra i helse og utdanning, om virkingen av utenlandsk bistand og energi, og mer generelt om innovasjonens kraft, sier Gates.

Arbeidsplasser

Onsdag skal Trump treffe ledere for flere teknologibedrifter, blant andre Amazons Jeff Bezos, Apples Tim Cook, Microsofts Satya Nadella og Elon Musk i Tesla og SpaceX, ifølge New York Times.

Trump er ventet å legge press på lederne for å skape flere amerikanske arbeidsplasser. I forrige uke oppfordret han Apple, som har lagt produksjonen av mobiltelefoner til Kina, til å åpne en fabrikk i USA. De fleste lederne i teknologindustrien støttet Hillary Clinton i presidentvalget og frykter nå konsekvensene av det som kan bli en mer proteksjonistisk økonomisk politikk under Trump.

Les også

Trump utfordrer USAs Kina-politikk

Les også

Stavanger-rederi vil starte opp passasjerrute til Cuba i 2017

Les også

Stein Erik Hagen om Trump: Han er «The American dream»

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bill Gates
  2. Donald Trump
  3. USA

Flere artikler