Selskaper satser på festivaler: – Kjedelig å være en merkevare som ingen legger merke til

I en verden der kontakt med bedrifter blir mer og mer digital, ser selskaper etter nye kontaktpunkter for å møte kunder. Festivaler har blitt løsningen for flere.

ENGASJERER: Det gjelder å finne aktiviteter som engasjerer festivalgjengerne, ifølge DNB
Publisert: Publisert:

Sommeren er for mange synonymt med ferie og avslapning. For spons- og eventgjengen i DNB er det derimot alle mann på dekk når DNB-skuta går fra festival til festival i hele Norge.

– Ja, det er travelt for oss i sommermånedene.

Det sier Tina Wesselsen, sponsorsjef i DNB til E24.

Så langt har DNB hatt stand og aktiviteter på OverOslo, Kongsberg Jazz og Stavernfestivalen i Sør til Trevarefest i Nord og skal nå videre til Øyafestivalen og Pstereo.

– Vi har styrket satsingen og investert mer i stands og aktiviteter på festivaler, sier Wesselsen.

Det stemmer godt overens med sponsormarkedet generelt, hvor festivalspons økte med 16 prosent fra 2015 til 2016, og har fortsatt å vokse, ifølge tall Norsk Tipping har fått fra Sponsor Insight.

Les også

DNB med knallresultat i andre kvartal

Vil være attraktiv for unge

SPONSORSJEF I DNB: Tina Wesselsen

– Vi har en stor satsing på Ung-segmentet, og det er tilstedeværelsen vår på festivaler en del av. Unge i Norge er blant de i Europa som bruker mest penger på konserter og musikkopplevelser. I løpet av sommeren møter vi flere hundre tusen mennesker. I tillegg er denne målgruppen ofte vanskelig å nå gjennom andre kanaler, sier Wesselsen.

Nordea satser også mot de unge med Apple Pay: Nordea vokste på Apple Pay

Thomas Johansen, rådgiver for profil og sponsor i Norsk Tipping, forteller at også de bruker festivaler for å nå et relativt ungt publikum.

– Det er strategisk valg å være tilstede og synlige på flere av de største festivalarrangementene gjennom hele året, der vi møter de yngre mellom 18 og 40 år, sier han til E24.

Norsk Tipping sine største festivalsamarbeid i år er By:Larm, Tons of Rock, Palmesus, Stavernfestivalen og Pstereo.

Knytter merkevaren til festivalfølelse

Det er heller ikke tilfeldig hvilke festivaler selskapene velger å dra på. For å treffe de unge må man dra dit de unge er.

FESTIVALLØVE: Thomas Johansen i Norsk Tipping

– Vi tenker hele tiden på matchen mellom vår merkevare og profilen til festivalen, og hvilken målgruppe festivalen tiltrekker seg, forklarer Wesselsen, og fortsetter:

– I tillegg er det nøye gjennomtenkt fra vår side hvilke aktiviteter og løsninger som skaper engasjement på hver festival.

Johansen fra Norsk Tipping stemmer i:

– Ingen drar på festival kun for å se hva en samarbeidspartner skal gjøre på festivalen. Hovedfokuset til festivaldeltageren vil alltid være musikken, stemningen, venner og det å ha en god festivalopplevelse. Vi ønsker å bidra til å forbedre den opplevelsen, som igjen gir oss positiv oppmerksomhet.

– Tung jobb å være «top of mind»

Wesselsen trekker spesielt frem viktigheten av å møte folk ansikt til ansikt for å opprettholde kjennskapen til merkevaren. Det er viktig å opprette fysiske møtepunkter når den daglige kontakten med banken ellers foregår gjennom en skjerm.

MØTE FOLK: Festivaler er en god måte å fysisk møte folk på

– Festivaler er et uttak for å skape engasjement gjennom sommeren og møte kundene fysisk. Det er viktig for oss når det er så mange som bruker banken digitalt, sier hun.

Johansen støtter henne også i dette.

– Primært er vi på festivaler for å kunne møte et valgt publikum ansikt til ansikt. Festivaler er for oss et sted å kommunisere direkte med en gruppe mennesker som selskapet ønsker å nå ut med et valgt budskap, sier han.

Men å være i pannebrasken på Ola eller Kari Nordmann er ikke gjort i en fei, ifølge Wesselsen. Man må ha engasjerende løsninger og skape preferanser til merkevaren.

– Bank er ikke noe du tenker på så mye i løpet av en dag. Det er en tung jobb å være «top of mind», og det er noe vi må jobbe knallhardt for å fortjene, sier sponsorsjefen.

Likevel legger Wesselsen det frem som om dette er noe de har jobbet hardt nok for og fortjent.

– Det hadde vært kjedelig å være en merkevare som ingen legger merke til. Man tenker ofte lettere på DNB enn merkevarer som er litt mindre synlige og aktive, sier hun.

Merkevarebygging i et priskonkurransemarked?

I dagens bankmarked er det lettere enn aldri før å sammenligne priser, og flere og flere «shopper» banktjenester forskjellige steder ut ifra hvor det er billigst. Da kan man spørre seg hvorfor DNB mener merkevarebygging og festivaler er viktig.

Wesselsen påpeker at du har mer kontakt med banken enn når du kun sjekker saldoen i nettbanken.

SOME: DNB lager også innhold på sosiale medier fra festivalene de besøker.

– Opplevelsen av en bank skapes av alle kontaktpunktene du har med banken. Det kan være når du snakker på telefonen med noen fra kundeservice, det kan være i et møte med en rådgiver hvis du skal ta opp ditt første boliglån, og det kan være at du møter oss på Øya. Summen av alle kontaktpunker skaper et inntrykk sier hun. Hun fortsetter:

– Det å bygge merkevare over tid er kjempekrevende. Det innebærer at vi må være gode overalt. Og konkurransen i bankmarkedet er veldig høy. Med innføringen av PSD2, når tredjeparter med kundens tillatelse kan koble seg på bankenes systemer, må man jobbe enda hardere for å fortjene kundens tillit, avslutter Wesselsen.

Et sted DNB ikke var så gode? DNB droppet kritisk rapport – må heve boligkjøp

Sponsorsjefen vil ikke ut med hvor mye banken investerer i festivalsatsingen, og forklarer at det er konfidensielle, fremforhandlede avtaler med hver festival. Likevel letter hun litt på sløret og forteller at det er en betydelig investering med tanke på aktivisering, avtalt sum med festivalene, innholdet på hver stand og arbeidskraft.

Publisert:

Her kan du lese mer om