Enda en bank setter ned renten

KLP Banken setter ned renten på boliglån - som åttende bank denne uken.

RENTE. KLP Banken meldte fredag at de kutter renten på medlemmenes boliglån med 0,35 prosentpoeng.

  • Ida Aamodt-Hansen
Publisert: Publisert:

Fredag ettermiddag ble det kjent at KLP Banken setter ned renten på sine utlån med 0,35 prosentpoeng. Dermed følger de etter en rekke banker som de siste dagene har varslet rentenedsettelse.

KLP Banken, eller Kommunal Landspensjonskasse, tilbyr hovedsaklig bank- og forsikringstjenester til ansatte i offentlig sektor.

Den beste boliglånsrenten for medlemmer blir 3,45 prosent etter endringen.

- KLP Banken setter ned rentene som følge av lavere finansieringskostnader i pengemarkedet. Samtidig er vi opptatt av å være konkurransedyktige og levere de beste produktene til våre kunder, sier Leif Magne Andersen, administrerende direktør i KLP Banken i en pressemelding.

Men i likhet med de andre bankene, setter de ikke bare ned renten på lån. De kutter samtidig renten på innskudd. Beste innskuddsrente på sparekonto uten uttaksbegrensning blir etter endringen 3 prosent, mens BSU-renten holdes på 4,7 prosent slik den er i dag.

De nye prisene gjelder fra 9. april for nye lån, og fra midten av juni for eksisterende kunder i banken.

De andre bankene som så langt har meldt om renteendringer denne uken er DNB, Skandiabanken, BN Bank, Storebrand, Boligkreditt.no, Nordea og Sparebank 1 Østfold Akershus.

Les også:

Bankenes rentekutt kan gi rentehoppFlere banker kutter rentenNå er det DNBs sparekunder som skal spleiseSkandiabanken kutter renten

Publisert:

Flere artikler

  1. Rentekrigen fortsetter

  2. Nå faller boligrentene som dominobrikker

  3. Flere banker kutter renten

  4. Norges største bank kaster seg inn i «rentekrigen»

  5. Nordea og DNB kutter renten