Michelin-stjernen ga solid opptur for Fagn

Etter to års full drift leverte stjernerestauranten overskudd. Nå opplever Fagn «god pågang» etter å ha gjenåpnet etter coronakrisen.

BRA ÅR: Jonas André Nåvik fra Fagn serverte mat til gjestene på festen etter Michelin-utdelingen i februar i år. Fjoråret ble lønnsomt for han og de andre eierne.
 • Amalie Frøystad Nærø
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Inntektene til Michelin-restauranten økte til rett under 18 millioner kroner i fjor, opp fra 12,6 millioner året før.

Trondheim-restauranten åpnet i stjernerestauranten Credos gamle lokaler i 2017. To år senere, i februar i fjor, fikk Fagn sin første Michelin-stjerne.

Etter to år med underskudd gikk det brått oppover etter stjernedrysset i fjor.

I 2019 endte Fagn med et driftsresultat på 2,7 millioner kroner, mot et underskudd på 268.000 året før.

Resultatet før skatt var også positivt, og etter skatt satt selskapet igjen med 2,3 millioner kroner. 1,2 millioner ble tatt ut i utbytte.

– Ekstra gledelig

Styreleder Kristian Digre i Fagn innrømmer at de ikke hadde forventet at resultatet skulle bli såpass godt etter noen få års drift.

– Vi hadde et fantastisk år i fjor, og var heldige med den Michelin-stjernen. Vi fikk mye oppmerksomhet, noe som bidro til at mange ville besøke restauranten, sier Digre til E24.

– Vi hadde ingen planer om at det skulle gå så bra, men det gjør jo fjoråret ekstra gledelig, fortsetter han.

Like etter utdelingen av Michelin-stjernen i fjor fortalte kjøkkensjef og Fagn-eier Jonas André Nåvik til VG at de hadde fått inn over 250 bordbestillinger på én time.

– Det krever jo litt å jobbe på dette nivået, og alle følelsene bare kommer ut på en gang nå. Det er kjempegøy. Vi har bare vært åpne i et og et halvt år, og det er ikke så mange som vet om oss enda, sa han den gang.

TRONDHEIM: Restauranten åpnet i byen i 2017.

Kontantstøtte

Som de fleste andre restauranter ble også Fagn hardt rammet da regjeringen stengte Norge i et forsøk på å stanse spredningen av coronavirus. Dette førte til at restauranten stengte 14. mars.

Nå har restauranten igjen åpent tre dager i uken, etter en forsiktig gjenåpning for rundt tre uker siden.

– Besøket har tatt seg opp veldig bra etter åpningen. Det har vært over det som var forventet. Vi var jo veldig spent på besøket etter denne perioden, men har hatt veldig god pågang etter at vi åpnet igjen, sier han.

E24s oversikt viser at Fagn har fått til sammen 168.000 kroner i kontantstøtte i mars og april.

– Det går til de utgiftene som vi ikke kommer oss unna. Når vi stengte restauranten permitterte vi også de ansatte. Så støtten dekket deler av de kostnadene som var uunngåelige, som regjeringens kompensasjonsordning er rettet mot, sier Digre.

Regjeringens kompensasjonsordning er rettet mot såkalte uunngåelige kostnader som for eksempel husleie, strøm, forsikringer og lignende.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Fagn
 2. Michelin
 3. Restaurant
 4. Trondheim
 5. Mat og drikke

Flere artikler

 1. Michelin Nordic Guide 2021: Disse restaurantene får stjerner

 2. Betalt innhold

  – Hun har aldri jobbet mot å bli Michelin-kokk

 3. 2020 ble Maaemos verste år noensinne

 4. Restauranter og utesteder stenger landet rundt: – Tungt for bransjen

 5. Michelin-restaurant i Bergen overlever tross milliontap og alle permittert