Elon Musk vant søksmål om pedo-tweet

Tesla-gründeren vant søksmålet rundt den mye omtalte Twitter-feiden i forbindelse med grottedramaet i Thailand i fjor sommer.

Mark J. Terrill / AP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Det har juryen i den føderale domstolen i Los Angeles bestemt fredag kveld, skriver flere amerikanske medier.

Det var i fjor sommer Elon Musk havnet i Twitter-feide etter at han hadde tilbudt å sende en miniubåt for å redde guttene som satt fanget i en grotte i Thailand i 18 dager.

Redningssjef og dykker Vern Unsworth omtalte det hele som et PR-stunt, før Musk svarte med en twitter-melding der han blant annet kalte dykkeren en «pedo-fyr». Den britiske dykkeren svarte med å saksøke Musk.

Les også

Elon Musk forklarer seg i retten om pedo-anklage mot grottedykker

Beklaget

Juryen mener at Musk ikke ærekrenket Unsworth med meldingene, skriver CNBC.

– Min tro på menneskeheten er gjenopprettet, sa Musk til reportere utenfor rettslokalet da kjennelsen var kjent, ifølge New York Times.

Da saken gikk for retten tidligere denne uken benyttet Musk sin forklaring til å beklage overfor Unsworth. Han sa samtidig at han ikke trodde dykkeren var pedofil.

Unsworth på sin side sa at han opplevde meldingene som at han «effektivt ble gitt en livstidsdom uten mulighet for løslatelse».

Les også

Kommentar: Teslas viktigste utfordring foregår bak kulissene

Måtte gå av som styreleder

Dette er første gang milliardæren Elon Musk har blitt nødt til å vitne for seg selv, men det er likevel ikke første gang han har hatt juridiske problemer for hans opptreden på Twitter.

I september i fjor ble Tesla-sjefen nødt til å forlate vervet som styreleder etter et forlik med det amerikanske børs- og finanstilsynet.

Den gang hadde Musk varslet på det sosiale mediet at han «vurderte» å ta Telsa av børs, og at han hadde «sikret» finansieringen som må til i en eventuell exit til 420 dollar per aksje, 17 prosent over den daværende kursen.

I forbindelse med forliket ble Musk nødt til å betale en bot på 20 millioner dollar, tilsvarende 160 millioner kroner på det tidspunktet. Han fikk likevel fortsette som administrerende direktør.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Søksmål
 2. Elon Musk
 3. Tesla
 4. USA

Flere artikler

 1. Elon Musk forsvarer «pedo»-uttalelse

 2. Elon Musk forklarer seg i retten om pedo-anklage mot grottedykker

 3. Rettsdokumenter: Musk presset på for positiv omtale fra thailandske myndigheter etter «pedo-kommentar»

 4. Annonsørinnhold

 5. Elon Musk: Amazon bør brytes opp

 6. Aksjene i Tesla har for første gang passert 420 dollar