50 kunder av DNV GL kan være berørt av spionasjesiktet

Blant kundene er Equinor og Kongsberg Gruppen. Sistnevnte opplyser at siktede ikke jobbet med forsvarsrelatert virksomhet.

Den spionsiktede mannen har jobbet med olje og gass opp mot Kongsberg Gruppen. Han har et samarbeid der Kongsberg Gruppen og Equinor er partnere.
Publisert:

DNV GL bekrefter opplysningene overfor E24.

– Vi har en liste med 50 selskaper som kontaktes, kunder som kan være berørt av saken. Listen inkluderer Equinor og Kongsberg Gruppen, sier pressetalsmann Per Wiggo Richardsen i DNV GL.

Per Willy Richardsen er mediedirektør for DNV GL Group.

TV 2 omtalte kundelisten onsdag, mens Aftenposten skrev en lengre artikkel om de mest profilerte kundene tirsdag kveld.

DNV: jobbet med olje og gass, ikke forsvarsindustri

Nordmannen i 50-årene som ble pågrepet på lørdag er siktet for å ha overlevert informasjon til fremmed stat som kan skade grunnleggende nasjonale interesser.

Les også

Spionsiktet hadde ikke sikkerhetsklarering

Richardsen sier at mannen jobbet med sensitive opplysninger, og at stort sett alt selskapet jobber med er sensitive opplysninger.

– Vi skal ligge i forkant med hensyn til teknologiutvikling, da vil mye av det vi jobbet med være sensitivt i ulike forstand. Det betyr ikke nødvendigvis at man trenger sikkerhetsklarering, sier Richardsen.

Tirsdag meldte selskapet i en pressemelding at den siktede ikke jobbet med forsvarsindustri.

– Kongsberg Gruppen er mye mer enn forsvarsindustri. Mannen har jobbet med olje og gass opp mot Kongsberg Gruppen. Han har et samarbeid der Kongsberg Gruppen og Equinor er partnere, sier Richardsen.

Dette bekrefter også Kongsberg Gruppen overfor E24:

– Vi kan bekrefte at den spionsiktede har deltatt i et fåtall industriprosjekter knyttet til Kongsberg Maritime på Sunnmøre, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen og fortsetter:

– Som DNVGL selv uttaler har vedkommende ikke sikkerhetsklarering og har derfor ikke jobbet på prosjekter for forsvarsindustrien, Forsvaret, eller andre etater og kunder som krever sikkerhetsklarering. Saken er under etterforskning og vi ønsker ikke å kommentere ytterligere.

Les også

Frykter for tilliten etter spionsiktelse: – Skuffet

Publisert:
Gå til e24.no