Minus 9 millioner for Alfred Ydstebø i fjor - bygger for 2 milliarder i år

Bare ett eiendomssalg og avskrivninger på noen større prosjekter. Det er forklaringene til Alfred Ydstebø på hvorfor fjoråret endte med 9 millioner i minus for Base Gruppen.

Alfred Ydstebø, konsernsjef i Base Gruppen
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert: Publisert:

– Det negative resultatet skyldes blant annet at vi kun hadde ett mindre eiendomssalg i 2020, samtidig som vi har hatt avskrivinger på noen større prosjekter, sier konsernsjef i Base Gruppen, Alfred Ydstebø, til Aftenbladet/E24.

Fra 76 i pluss til 9 i minus

Det rykende ferske konsernregnskapet til Base Gruppen AS viser et driftsresultat på 43 millioner kroner (EBITDA) i 2020, mens egenkapitalen økte fra 200 til 350 millioner kroner. Omsetningen var på 327 millioner kroner mot 213 millioner kroner i 2019.

Resultatet før skatt i 2019 var for øvrig 76,5 millioner kroner.

I løpet av fjoråret gjorde Base Gruppen en del endringer i selskapsstrukturen. Blant annet ble helse- og omsorgsbedriften Abri Dialogue solgt, samtidig som Base Bolig er konsolidert inn i konsernet etter at eierposten er økt til over 50 prosent.

Abri Dialogue ble kjøpt i 2017 og etter det Aftenbladet kjenner til, ble selskapet solgt med god fortjeneste.

– Vi har stor tro på Base Bolig og har derfor vektet oss opp gjennom utøvelse av opsjoner. Selskapet har hatt et år med stabil og solid drift, med oppstart av flere større boligprosjekter, sier Ydstebø.

Eget grønt selskap

I Base Property har Base Gruppen tatt tilbake 100 prosents eierskap - og det er dette datterselskapet som skal starte byggingen av K8 - høyhuset i Knud Holms gate i Stavanger sentrum. I høst starter også byggingen av nytt bevislager for politiet på Gardermoen.

– Totalt vil konsernet Base Gruppen starte opp prosjekter for nærmere 2 milliarder kroner i år, sier Ydstebø.

Tidligere i år var det også oppstart av Stafr Consulting, et prosjektrådgivningsselskap som fokuserer på det grønne skiftet.

– Dette selskapet skal operere uavhengig av Base Gruppen og være et tilskudd til det allerede etablerte og faglig sterke konsulentmiljøet vi har her i regionen, sier Ydstebø.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Base Property
 2. Alfred Ydstebø
 3. Gardermoen
 4. Eiendom
 5. Stavanger sentrum
 6. AftenbladetE24

Flere artikler

 1. Ydstebø/Isdal-selskap saksøkes for 30 millioner av Faber Bygg

 2. Helse Vest inn i Ydstebøs høyhus: Leier for 85 millioner over 15 år

 3. Vår Energi med stortap i 2020

 4. Skeidar snudde til overskudd i 2020

 5. Rekordresultat for Skanem: – Det skjedde raskere enn ventet