Byrådet stenger treningssentre i Bergen

Etter mistanke om smittespredning på et tosifret antall treningssentre i Bergen kommune vedtok byrådet lørdag kveld å stenge alle treningssentre i kommunen.

Treningssentrene i Bergen blir stengt til og med onsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Den siste uken har det utviklet seg et utbrudd med smitte av covid-19 knyttet til miljøet ved spesielt ett av treningssentrene i Bergen. Utbruddet har forgreninger både til studentmiljø og kirkesamfunn, samt til et tosifret antall andre treningssentre. Viruset i dette utbruddet er av britisk mutasjonstype og dermed svært smittsomt, skriver kommunen i en pressemelding.

– Vi har ikke fått kartlagt omfanget, og for å begrense mulig videre smittespredning må alle treningssentre i Bergen holde stengt fra søndag 28. mars klokken 7 til og med onsdag 31. mars, sier helsebyråd Beate Husa (KrF).

Byrådet vil tirsdag vurdere om stengingen må videreføres.

Etter en lengre periode med lave smittetall har Bergen fått en tydelig smitteøkning de siste dagene, med 31, 44, 39 og 29 smittetilfeller de fire siste dagene.

Helsebyråd Beate Husa (KrF) i Bergen oppfordrer folk til å fortsette å holde seg i aktivitet.

– Foreløpig har vi ikke fått den store tredje bølgen her i Bergen. Vi jobber nå iherdig med å forhindre den og håper at dette tiltaket bidrar til det, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Husa minner om de nasjonale smittevernreglene, som blant annet sier at man ikke kan trene på treningssentre i kommuner man ikke bor.

– Det er beklagelig at stenging av treningssentre er nødvendig, men vi oppfordrer til å fortsatt være fysisk aktive og finne alternative måter å trene på, for eksempel utendørs, sier Husa.

Publisert:

Her kan du lese mer om