Lasteskip med motorhavari politietterforskes

Politiet har gått i gang med å etterforske bakgrunnen til lasteskipet som fikk motorhavari utenfor Jæren i februar. 

ETTERFORSKES: Cargofartøyet Harrier, tidligere under navnet Tide Carrier, var på vei til ulovlig opphogging i Pakistan, mener Miljødirektoratet.

Foto: NTB Scanpix
 • NTB
Publisert:

– Vi er i gang med en etterforskning for å avdekke eventuelle brudd på forurensningsloven, bekrefter politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt overfor Stavanger Aftenblad lørdag.

– Mer vil jeg ikke si foreløpig.

Miljødirektoratet opplyste i forrige uke at de pålegger lasteskipet Harrier å bli liggende i Gismarvik havn til de er sikret at skipet ikke går til ulovlig opphogging, og til at større mengder med oljeholdig avfall er levert til forsvarlig behandling i Norge.

Skipet Tide Carrier, som har skiftet navn til Harrier, fikk motorstopp utenfor Jæren 22. februar. Etter en redningsaksjon ble lasteskipet slept til Gismarvik havn hvor det har ligget siden 23. februar.

– Vi mener det er overveiende sannsynlig at Harrier var på vei til ulovlig opphogging i Pakistan, sa Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, i forrige uke. Seksjonssjef Einar Knutsen i Miljødirektoratet mener avfallet ombord ikke kommer fra normal drift av skipet.

– Selv om det fremdeles er noe uklart hva slags type avfall dette er, mener vi dette er avfall som faller inn under grensekryssregelverket, som krever tillatelse fra oss for eksport, sier han til avisen.

Her kan du lese mer om

 1. Politiet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Lasteskip med motorhavari politietterforskes

 2. Pålegger lasteskip å bli liggende i Norge

 3. Betalt innhold

  Lasteskipet «Tide Carrier» er tatt i arrest

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Havarert skip har fått tillatelse til transport til Tyrkia

 6. Betalt innhold

  GMC fikk millionene selskapet har ventet på i ett år