Røkke dropper arbeidet med skyskraper på Fornebu

Kjell Inge Røkke stanser arbeidet med skyskraperen Store Blå på Fornebu.

OMSTRIDT: Modell av skyskraperen «Det store Blå», som Kjell Inge Røkke ønsket å bygge på Fornebu i forbindelse med World Ocean Headquarters (WOH). Nå er det klart at om bygget skal reises, så skjer det på et annet sted enn i Bærum.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • Sigrid Moe
Publisert:,

Det melder Budstikka, lokalavisen for Asker og Bærum.

Dette skjer uken etter det ble kjent at ingen av partiene i kommunestyret i Bærum ville ha Røkkes tårn ved den gamle flyplassen.

– Med de høydebegrensninger som er lagt av Bærums folkevalgte, får ikke REV Ocean det nødvendige volum til å oppfylle ambisjonene om et slagkraftig internasjonalt havsenter, skriver Røkkes eiendomssjef Torstein Storækre i FP Eiendom i et innlegg i avisen.

Røkke vil nå jobbe med å få bygget reist et annet sted i Norge eller internasjonalt.

Les også

Bergensk skepsis mot Røkke-skyskraper

Omstridt

Planene om skyskraper på Fornebu har helt fra starten vært omstridt. Bygget er planlagt til å bli over 60 etasjer høyt. Det vil si opptil 250 meter.

Bygget skal etter planen bli «verdenshavets hovedkontor» – World Ocean Headquarters, og skal bli base for forsknings- og havselskapet Rev Ocean. Bygget skal driftes av organisasjonen, men betales av Røkke og Aker-systemet.

Bygget er tegnet av den svenske arkitekten Gert Wingårdh, og hadde etter planen en kostnadsramme på om lag 3 milliarder kroner. Storækre skriver at de har investert 50 millioner kroner i prosjektet så langt.

Les også

Røkke vil bruke 4,2 milliarder på Rev Ocean

Ni steder har meldt seg

I forrige uke skrev NRK at det er ni norske steder som ønsker skyskraperen velkommen, ifølge en liste fra Rev Ocean. På listen sto Os, Porsgrunn, Sarpsborg, Sandefjord, Sandnes, Askøy, Haugesund, Fredrikstad og Larvik.

Rev Ocean er en satsing som Røkke har gått tungt inn i, og som skal jobbe med havforskning og miljø. Tidligere WWF-leder Nina Jensen er ansatt som leder. Organisasjonen får også verdens mest moderne forskningsskip, som også skal bekostes av Røkke, men hvor Rev skal stå for drift. E24 har tidligere skrevet at Røkke vil bruke 4,2 milliarder på Rev-skipet.

Les også

– Jeg ser på Aker som en livsoppgave

Les også

Nytt kraftig priskutt på Midelfarts tidligere luksusleilighet

Flere artikler

  1. Aker vil ser på andre muligheter for å realisere Røkkes skyskraperdrøm

  2. Etter Røkkes tårnstans: Trønderske politikere vil ha milliardærens byggeplaner til Trondheim

  3. Politisk flertall mot Røkkes skyskraper-drøm

  4. Annonsørinnhold

  5. Røkke planlegger nytt signalbygg - denne gang i Kongsberg

  6. Kjell Inge Røkkes Rev Ocean har kjøpt en ubåt