Monster Energy mener norske Manimal Energys etterligner dem

Den amerikanske energidrikkgiganten tar det norske selskapet for retten, og hevder de har basert sin produktutvikling på deres produkter.

Publisert:

Den amerikanske energidrikkgiganten Monster Energy mener at Manimal Energy har drevet med produktetterligning, og at markedsføringen av deres energidrikk ligner for mye på markedsføringen av Monsters produkter.

Det amerikanske selskapet tar det norske selskapet for retten, og den sivile saken starter torsdag.

– Utformingen av boksene fremstår i sitt visuelle uttrykk som en særlig nærgående kopi, skriver advokat Steinar Lie ved advokatfirmaet Zacco, som representerer Monster Energy i saken.

Avviser anklagene

Manimal Energy avviser anklagene, og sier at det er feil når Monster hevder at Manimal har basert sin produktutvikling på Monsters produkter.

Les på E24+

Fra «seigmann» til «Søl»: Seks ville merkevarestrider

– Manimals design er tvert imot et resultat av en selvstendig og uavhengig utviklingsprosess, skriver advokatfullmektig Uros Tosinovic ved advokatfirmaet Thommessen i sitt sluttinnlegg.

Monster Energy er eid av børsnoterte Monster Beverage Corporation. Selskapets største eier er The Coca-Cola Company.

I tillegg til at boksene med energidrikk ligner for mye, mener også det amerikanske selskapet at slagordet «Unleash the instinct within you» ligner for mye på deres «Unleash the beast».

LIGNER DEN FOR MYE? Ligner slagordet «Unleash the instinct within you» for mye Monsters «Unleash the beast»? Det blir opp til retten å bestemme.

Krever erstatning

Monster krever at Manimal betaler erstatning, slutter å selge energidrikken sin i emballasjen som ligner deres, og at de slutter å bruke slagordet.

Les også

Restaurant på Hamar nekter å bytte navn – saksøkes av Olav Thon

De vil også at de trekker tilbake og destruerer alle eksemplarer av drikken i emballasjen, i tillegg til å betale saksomkostninger.

Manimal Energy mener på den andre siden at de skal frifinnes, og tilkjennes sakskostnader.

Det har ikke lyktes E24 å få en kommentar fra daglig leder og styreleder Usman Afzal i Manimal Energy.

Manimal Energy ble registrert som selskap i august 2017, og i selskapets første regnskapsår er det kun registrert inntekter på 4.000 kroner. Det er heller ikke registrert noen ansatte i selskapet.

Flere saker internasjonalt

Det er satt av to dager til saken i retten.

Tidligere denne uken kom avgjørelsen i en annen varemerkesak for det amerikanske energidrikkselskapet.

Ankesaken mot Monsta Pizza i Buckinghamshire i England ble avvist, og dermed kom den britiske pizzarestauranten ut som vinneren, ifølge BBC. I november vant en annen britisk gründer også en sak mot Monster Energy, etter en to år lang kamp i retten.

Dan Smith har selskapet Thirsty Beasts, med slagordet «Rehab the beast», noe Monster mente lignet for mye på deres slagord «Unleash the beast», ifølge BBC.

Les også

Personlige bilskilt for 17,5 millioner kroner

Les også

Facebook frir til nordmenn etter skandaleåret

Les også

Tøff start på året: Kraftig konkurs-økning i varehandelen

Publisert: