Åpner enormt Oslo-utested midt under pandemien

Det nye utestedet «Brød og Sirkus» har første åpningsdag fredag. Sjefen sier de har jobbet lenge med å finne en løsning på hvordan de kan drive et utested under en pandemi.

Eierne bak «Brød og Sirkus» har som mål å være motvekten til nedstengingen som har skjedd i Oslos utelivsbransje

Benedicte Storm Bamvik
  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert: Publisert:

Utestedet åpner i MESH sine gamle lokaler i Tordenskiolds gate i Oslo, og med 1.500 kvadratmeter å jobbe med, har Eik Enter laget et utested som de mener «pandemi-vennlig».

– Fordelen med å starte opp i den tiden vi er i nå, er at vi kunne tilpasse utestedet fra start. Vi har alle jobbet med å integrere smittevern i våre lokaler, slik at kundene både er trygge – og at de føler seg trygge, forteller daglig leder Lars Joachim Hagen.

Det er gründerne bak Utendørs og Los Tacos som står bak det nye utestedet «Brød og Sirkus».

– Vi hadde ikke hatt muligheten til å få disse lokalene hvis det ikke hadde vært for tiden vi er i, forteller Hagen.

Da lokalet ble lagt ut for leie var det ikke mange andre utelivsaktører som sto ved døren. Hagen vil derimot ikke fortelle om det har vært en lavere leiepris for utelivslokalet i Oslo.

580 virksomheter har gått konkurs

Restriktive corona-tiltak, som blant annet skjenkestopp ved midnatt og sosial distansering, har svekket oppmøtet i hovedstatens uteliv.

Så langt i år er det over 580 restauranter og barer i Norge har gått konkurs siden 12. mars. Av disse er det 107 av virksomheter som har holdt til i Oslo, viser tall fra Brønnøysundregistrene.

Transaksjonstall fra DNB viser også at det har gått bratt nedover for barene siden skjenkestopp innført i august, men dette bekymrer ikke Hagen.

– Vi åpner tidligere enn mange utesteder, og prøver å skape et miljø der folk både vil starte og tilbringe resten av kvelden, sier han.

Les på E24+

Beverly-Ekeland solgte «alt» – cashet inn 60 millioner: «Jeg ser for meg festen når dette er over. Folket vil igjen danse i gatene»

Les også

Tromsø vil erstatte skjenkestopp med trafikklys-ordning

Satser på gratis underholdning

Utelivssjefen forteller at gratis underholdning blir utestedets største kundemagnet, der de vil tilby alt fra klassiske pub-quizzer, til egne konsepter.

– Vi har to store haller som begge kan drive med forskjellige former for underholdning, og i minimum ett av de vil tilbudet alltid være gratis.

De store lokalene gjør det mulig å få inn en større gruppe med gjester, samtidig som de opprettholder smittevern.

– Hvordan vet dere at smittevernet vil bli opprettholdt?

– Vi som jobber her kommer til å passe på at folk sitter med jevne mellomrom, og at ingen føler seg truet av andre gjester, svarer Hagen.

For passivt å sakke ned tilbudet

– Vi håper å utvide tilbudet etter hvert som skjenketid og smittevern lettes, men før den tid kommer har vi skapt et sted der folk kan oppholde seg trygt i mellomtiden.

Da viruset kom i mars, måtte eiernes utested «Utendørs» som de driver på St. Hanshaugen i Oslo gjøre en stor omstilling. Dette skal ha vært nøkkelen til å finne løsningen på hvordan man kan drive et utested selv under en pandemi.

– Vi har tatt det beste av det som fungerte på Utendørs, og utviklet det i til en stor skala her på Brød og Sirkus, sier Hagen og peker på underholdningen som dominerende faktor.

Han forteller videre at «Brød og Sirkus» har som mål å være motvekten til nedstengingen som har skjedd i Oslos utelivsbransje.

– Noen snakker om å sakke ned tempoet, men det synes vi er for passivt, avslutter han.

Les også:

Les også

Nå blir det trolig enda strengere på serveringssteder. Restauranteiere varsler konkursras.

Les også

Devold: – Dette må hotellene og restaurantene få for å overleve

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Underholdning
  2. Smittevern
  3. Utelivsbransjen
  4. Restaurant

Flere artikler