Volkswagen nærmer seg forlik med tidligere sjef

Det tyske bilselskapet har bedt om erstatning fra den tidligere direktøren etter «dieselgate-skandalen». Detaljene i forliket er fortsatt ikke kjent.

Tidligere administrerende direktør i Volkswagen, Martin Winterkorn.
Publisert:

Søndag ettermiddag kom nyheten om at Volkswagen nærmer seg et forlik i sitt krav mot selskapets tidligere administrerende direktør Martin Winterkorn.

Kravet mot Winterkorn er knyttet til hans rolle i utslippssaken «dieselgate» hvor selskapet med vilje forfalsket hvor omfattende utslippene fra enkelte av Volkswagen-bilene var. Det rapporterer Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået er omtrent ingen detaljer offentliggjort og det er ikke nevnt noen pengesummer i dagens nyheter om forliket.

Tilbake i 2015 innrømmet Volkswagen overfor amerikanske myndigheter at de hadde jukset på utslippstester. Det ble gjort ved å installere en programvare som oppdager og manipulerer målingene. 11 millioner biler over hele verden ble utstyrt med programvaren, skriver Reuters.

I kjølvannet av saken som ble oppdaget hos Volkswagen begynte eksperter å undersøke flere andre bilprodusenter. Det førte til en rekke bøter og tilbakekallinger for andre produsenter som hadde brukt lignende programvare.

Skandalen skal til nå ha kostet bilselskapet 32 milliarder euro i saksomkostninger, avgifter og bøter. Det utgjør 323 milliarder kroner.

Volkswagen sa i mars at de ville kreve erstatning fra Winterkorn. Begrunnelsen var uansvarlig utførelse av hans verv, da han ikke opplyste raskt nok eller tydelig nok om omfanget av misbruket av programvaren.

Winterkorn nekter ansvar i saken. Han frasa seg vervet i september 2015, én uke etter at utslippsjuksingen ble oppdaget.

Tidligere i januar ble tiltalen mot Winterkorn om markedsmanipulasjon lagt bort, men han er fortsatt tiltalt for bedrageri.

Publisert:
Gå til e24.no