Flere har søkt erstatning etter coronavaksinering

Sju personer har søkt erstatning etter å ha fått coronavaksine i Norge. Samtlige av sakene gjelder bivirkninger etter å ha fått vaksinen.

Det er seks kvinner og én mann i aldersgruppen 40–89 år som har søkt om erstatning etter å ha fått vaksinen.

Lise Åserud / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det er seks kvinner og én mann i aldersgruppen 40–89 år som har søkt om erstatning, melder NRK , som først omtalte saken.

Dette er de første erstatningskravene etter skader på grunn av coronavaksinen som er levert inn til Norsk pasientskadeerstatning.

– Til nå har seks kvinner og en mann søkt om erstatning etter å ha tatt coronavaksine. De er mellom 40 og 89 år. Tre av dem døde og der søker de etterlatte om erstatning, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i Norsk pasientskadeerstatning i en pressemelding.

Les også

EU dropper 300 millioner doser fra Johnson & Johnson og AstraZeneca – satser på Pfizer

En av erstatningssøkerne fikk AstraZeneca-vaksinen og en annen fikk Pfizer-vaksinen. I de fem andre sakene er det ennå ikke avklart hvilken vaksine som ble brukt.

– Søkerne beskriver bivirkninger som svimmelhet, hodepine, smerter, blodpropp og psykisk belastning etter å ha tatt koronavaksinen, sier Jørstad.

I tillegg til de som søker erstatning etter skader på grunn av vaksine, har 83 pårørende etter pasienter som døde etter coronasmitte på sykehjem og sykehus fått erstatning.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Pfizer
  3. Astra Zeneca

Flere artikler