Stor vekst i optimistisk norsk spillbransje

Den norske spillnæringen økte både omsetning og ansatte i 2021. Dataspill og utviklingen av disse har skutt fart også etter pandemien.

Norsk spillbransje øker både omsetning og antall ansatte. Norske selskaper utvikler spill for de fleste plattformer, også Nintendo Switch (på bildet). Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Målt i bruttoomsetning økte spillbransjen i 2021 omsetningen med hele 9,3 prosent sammenlignet med 2020, fra 549 millioner til 600 millioner kroner.

Antall ansatte økte med 19 prosent hos de selskapene som har deltatt i en rapport om næringen utarbeidet av Virke Produsentforeningen og Norsk filminstitutt (NFI).

Den norske spillbransjen utvikler spill for de fleste plattformer, både online, for PC, for mobil og for spillkonsoller.

– Det er gledelig at den norske spillbransjen har klart å holde tempo selv etter pandemien, i en periode der man kunne ha ventet nedgang i spilling hjemme som følge av at sosial omgang igjen var lov. Dette viser at bransjen er en kreativ næring i vekst, sier bransjeleder Åse Kringstad i Virke Produsentforeningen.

Norsk filminstitutt har registrert over 30 prosjekter i utvikling som har mottatt ett eller flere tilskudd og som planlegger å lansere nye spill de neste årene.

Publisert:

Her kan du lese mer om